2016-05-11 13:36

2016-05-11 13:36

Kommunstyrelsen Forshaga

Sjukfrånvaron stiger

Sjukfrånvaron stiger i kommunen och nu ska sjuktalen analyseras och förslag på åtgärder presenteras. Man vet att den psykiska ohälsan har ökat och konstaterar att sjukfrånvaron stigit från 6 till 8 procent inom vård- och omsorgsförvaltningen det senaste året.

Allt närmre ett Klarälvslopp

Kommunen bidrar med 35 000 kronor i år och lika mycket nästa år till en förstudie om ett framtida Klarälvslopp. Ända sedan den gamla banvallen mellan Karlstad och Hagfors fick asfalt, har en tävling på rullskidor och rullskridskor diskuterats. I år körs ett testlopp för att undersöka standaren på banan inför en tänkt kommande tävlingspremiär.

Sämre öppettider i simhallen

Simhallen i Deje är stängd på torsdagar. Det är ont om personal vilket i sin tur beror på att kommen av besparingsskäl sänkt ambitionsnivån.

Mer pengar till unga, gamla och nyanlända

Något högre skatteintäkter än budgeterat och statliga pengar för integration gör att man öka insatserna för gamla och sjuka, barn och utbildning samt nyanlända. Sammanlagt rör det sig om förstärkningar på runt 16 miljoner för tre berörda förvaltningar.

Ny plan för myggbekämpning

Kommunchefen har fått i uppdrag att se över och revidera det långsiktiga handlingsprogrammet för myggbekämpningen. Bakgrunden är det tidigare beslutet att flytta över såväl budgeten som ansvaret för bekämpningen till kommunstyrelsen.

Sjukfrånvaron stiger

Sjukfrånvaron stiger i kommunen och nu ska sjuktalen analyseras och förslag på åtgärder presenteras. Man vet att den psykiska ohälsan har ökat och konstaterar att sjukfrånvaron stigit från 6 till 8 procent inom vård- och omsorgsförvaltningen det senaste året.

Allt närmre ett Klarälvslopp

Kommunen bidrar med 35 000 kronor i år och lika mycket nästa år till en förstudie om ett framtida Klarälvslopp. Ända sedan den gamla banvallen mellan Karlstad och Hagfors fick asfalt, har en tävling på rullskidor och rullskridskor diskuterats. I år körs ett testlopp för att undersöka standaren på banan inför en tänkt kommande tävlingspremiär.

Sämre öppettider i simhallen

Simhallen i Deje är stängd på torsdagar. Det är ont om personal vilket i sin tur beror på att kommen av besparingsskäl sänkt ambitionsnivån.

Mer pengar till unga, gamla och nyanlända

Något högre skatteintäkter än budgeterat och statliga pengar för integration gör att man öka insatserna för gamla och sjuka, barn och utbildning samt nyanlända. Sammanlagt rör det sig om förstärkningar på runt 16 miljoner för tre berörda förvaltningar.

Ny plan för myggbekämpning

Kommunchefen har fått i uppdrag att se över och revidera det långsiktiga handlingsprogrammet för myggbekämpningen. Bakgrunden är det tidigare beslutet att flytta över såväl budgeten som ansvaret för bekämpningen till kommunstyrelsen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.