2016-05-11 14:09

2016-05-11 14:09

Fabo bygger 32 nya lägenheter

FORSHAGA: Fyra våningar höga hyreshus

Två stycken fyra våningar höga parhus med 32 nya lägenheter.
Det vill Fabo, Forshagabostäder börja bygga på Floragatan i höst.

I höst eller senast i slutet av året vill det kommunala bostadsbolaget sätta spaden i marken i kvarteret Svanen.

Ungefär ett år efter byggstart planeras inflyttning i lägenheterna, enbart tvåor och treor. Förhandlingar pågår med Hyresgästföreningen om hyresnivåerna.

Postverket

Men först måste kommunen bli av med hyresgästen. Det är Postverket som hyr tomten på Floragatan vid Bruksgatan och deras hyreskontrakt går ut först i mars nästa år.

Bygget ställer till det rejält vad gäller infrastrukturen. Delar av Floragatan kommer att försvinna.

Tanken är att man ska bygga om Floragatan som får en ny sträckning över Klarälvsbanan. Tekniske chefen har fått uppdraget att se över trafiksäkerheten för att korsningen ska bli så säker som möjligt. Biltrafiken kommer att korsa banvallen där det är gott om gående samt cyklister, rullskridsko- och rullskidåkare.

Det blir även en ny in- och utfart mot Storgatan.

Parkeringssituationen vid Folkets hus är redan i dagsläget ansträngd. Och vid årsskiftet flyttar en ny hyresgäst, Arbetsförmedlingen, in i huset. Därför ska parkeringen också byggas om för att skapa ytterligare 39 parkeringsplatser.

I höst eller senast i slutet av året vill det kommunala bostadsbolaget sätta spaden i marken i kvarteret Svanen.

Ungefär ett år efter byggstart planeras inflyttning i lägenheterna, enbart tvåor och treor. Förhandlingar pågår med Hyresgästföreningen om hyresnivåerna.

Postverket

Men först måste kommunen bli av med hyresgästen. Det är Postverket som hyr tomten på Floragatan vid Bruksgatan och deras hyreskontrakt går ut först i mars nästa år.

Bygget ställer till det rejält vad gäller infrastrukturen. Delar av Floragatan kommer att försvinna.

Tanken är att man ska bygga om Floragatan som får en ny sträckning över Klarälvsbanan. Tekniske chefen har fått uppdraget att se över trafiksäkerheten för att korsningen ska bli så säker som möjligt. Biltrafiken kommer att korsa banvallen där det är gott om gående samt cyklister, rullskridsko- och rullskidåkare.

Det blir även en ny in- och utfart mot Storgatan.

Parkeringssituationen vid Folkets hus är redan i dagsläget ansträngd. Och vid årsskiftet flyttar en ny hyresgäst, Arbetsförmedlingen, in i huset. Därför ska parkeringen också byggas om för att skapa ytterligare 39 parkeringsplatser.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.