2016-04-22 17:06

2016-04-22 17:06

Åtal för grov misshandel

DEJE

Tidigt på morgonen söndagen efter allhelgonadagen i höstas beställde tre unga män en taxi från stadsdelen Herrhagen i Karlstad. Resan gick till Deje där de trängde sig in hos en yngre man och utsatte honom för en synnerligen rå misshandel. Man slog och sparkade honom, man stampade på hans hals och slog med en slägghammare mot offrets huvud.

Den yngre mannen fick omfattande skador och tvingades till sjukhusvård. Några dagar greps två bröder, en 27-åring från Deje och en 35-åring från Karlstad som misstänkta. De två åtalas nu för bland annat grov misshandel. Den tredje misstänkte gärningsmannen har polisen inte lyckats få tag på. Den äldre brodern medger att han var på platsen men förnekar brott. Den yngre brodern säger att han över huvud taget inte var där. Åklagaren presenterar bland annat dna-bevis för att båda bröderna fanns på plats under misshandeln.

Den yngre mannen fick omfattande skador och tvingades till sjukhusvård. Några dagar greps två bröder, en 27-åring från Deje och en 35-åring från Karlstad som misstänkta. De två åtalas nu för bland annat grov misshandel. Den tredje misstänkte gärningsmannen har polisen inte lyckats få tag på. Den äldre brodern medger att han var på platsen men förnekar brott. Den yngre brodern säger att han över huvud taget inte var där. Åklagaren presenterar bland annat dna-bevis för att båda bröderna fanns på plats under misshandeln.