2015-11-16 20:59

2015-11-16 20:59

Forshaga kammarmusikdagar kan läggas ner

FORSHAGA

Forshaga kammarmusiksförenings styrelse föreslår till årsmötet att upplösa föreningens verksamhet.

Detta eftersom Forshaga kommun i sin budget för de kommande tre åren föreslår en nedtrappning av bidraget till föreningen. Kommunen har tidigare varit den största bidragsgivaren till Forshaga kammarmusikdagar, men föreslår nu att sänka bidraget från 190 000 kronor till 150 000 kronor under 2015, för att slutligen inte ge något bidrag alls under 2018.

Forshaga kammarmusikdagar har varje sommar haft cirka 800 besökare.

Årsmötet hålls den 5 december.

Detta eftersom Forshaga kommun i sin budget för de kommande tre åren föreslår en nedtrappning av bidraget till föreningen. Kommunen har tidigare varit den största bidragsgivaren till Forshaga kammarmusikdagar, men föreslår nu att sänka bidraget från 190 000 kronor till 150 000 kronor under 2015, för att slutligen inte ge något bidrag alls under 2018.

Forshaga kammarmusikdagar har varje sommar haft cirka 800 besökare.

Årsmötet hålls den 5 december.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.