2015-09-04 15:27

2015-09-04 15:27

Dyster stämning i Deje efter beskedet

DEJE: "Varför ska precis allt flytta till stan?"

Utanför Coop Konsum i Deje råder det på fredagsförmiddagen en ganska låg stämning.

– Jag hört rykten om att butiken kan komma att läggas ned, men att det skulle bli verklighet, det trodde jag inte, säger kunden Hans Moberg.

Det är fredag vid lunchtid och Hans Moberg är på väg in i butiken när han får syn på skylten utanför. Den informerar om att det ska hållas ett öppet informationsmöte med anledning av att Konsumstyrelsen förslår att butiken ska läggas ned.

– Allt försvinner här i Deje. Förr fanns det både post och bank, nu blir vi även av med Konsum. Det är synd framför allt för de äldre, som gärna handlar på Konsum och som har svårt att ta sig någon annan stans, säger han.

Samma bild förmedlas av andra Dejebor som NWT pratar med.

– Varför ska precis allting flytta till stan? frågar sig Mariette Åkerström.

Stig Eriksson menar att förkortade öppettider kanske kunde vara en lösning.

– Jag behöver inte handla efter klockan 18, eller på söndagar. Neddragna öppettider skulle ge besparingar.

Inne i butiken vill inte personalen uttala sig. Butikschef Clas Skoglund är inte på plats, och går heller inte att nå på telefon. Att stämningen på arbetsplatsen är dämpad, kan dock en kassörska, som inte vill figurera med namn och bild, intyga.

– Allt känns mest tråkigt och ledsamt, säger hon.

På tisdagen den 15 september hålls ett medlemsmöte i Deje Folkets hus, liknande möten kommer att hållas även i Degerfors, Kristinehamn och Karlskoga. Därefter fattar förvaltningsrådet ett slutgiltigt beslut den 21 oktober.

Det är fredag vid lunchtid och Hans Moberg är på väg in i butiken när han får syn på skylten utanför. Den informerar om att det ska hållas ett öppet informationsmöte med anledning av att Konsumstyrelsen förslår att butiken ska läggas ned.

– Allt försvinner här i Deje. Förr fanns det både post och bank, nu blir vi även av med Konsum. Det är synd framför allt för de äldre, som gärna handlar på Konsum och som har svårt att ta sig någon annan stans, säger han.

Samma bild förmedlas av andra Dejebor som NWT pratar med.

– Varför ska precis allting flytta till stan? frågar sig Mariette Åkerström.

Stig Eriksson menar att förkortade öppettider kanske kunde vara en lösning.

– Jag behöver inte handla efter klockan 18, eller på söndagar. Neddragna öppettider skulle ge besparingar.

Inne i butiken vill inte personalen uttala sig. Butikschef Clas Skoglund är inte på plats, och går heller inte att nå på telefon. Att stämningen på arbetsplatsen är dämpad, kan dock en kassörska, som inte vill figurera med namn och bild, intyga.

– Allt känns mest tråkigt och ledsamt, säger hon.

På tisdagen den 15 september hålls ett medlemsmöte i Deje Folkets hus, liknande möten kommer att hållas även i Degerfors, Kristinehamn och Karlskoga. Därefter fattar förvaltningsrådet ett slutgiltigt beslut den 21 oktober.