2015-03-25 12:24

2015-03-25 12:24

Lyckat publikfiske för Forshagaelever

FORSHAGA/JÖNKÖPING: Sportfiskeelever på Sportfiskemässa

Eleverna i årskurs ett på Forshagaakademins sportfiskeinriktning deltog i helgens stora Sportfiskemässa i Jönköping. Ett intensivt och uppskattat besök, intygar det fiskeintresserade gänget.

Årets sportfiskemässa över för den här gången, Forshagaeleverna är hemma igen och kan pusta ut efter en ovanligt händelserik helg. Mässan, som hölls i Jönköping, slog nytt besöksrekord med cirka 15 000 besökare.

De värmländska elever deltog aktivt i mässan och arrangerade bland annat en populär barnfiskeskola på mässan. Där fick barn mellan 7-12 år lära sig lite om olika fiskarter och om grunderna i sportfiske. Barnen fick också testa att meta regnbåge i en damm på mässområdet.

Populär blogg

Gymnasieettorna hade även en plats på ”Bloggtorget”, där man presenterade sin klassblogg för intresserade besökare. På bloggen hittar besökaren allt möjligt och lite till om sportfiskerelaterade saker, även sådant som händer utanför skolan – www.sportfiskebloggen.se.

Uppdraget under mässan var att skriva om och filma det som var aktuellt. Det blev många spännande intervjuer med mässbesökare och kända profiler från sportfiskebranschen. Även Markoolio hamnade framför micken!

Tävlar på nätet

Andra blogginlägg handlade om nya, häftiga prylar inom sportfisket! Klassbloggen blev mycket uppskattad av mässbesökarna och hade närmare 3 000 visningar under helgen.

Med sin klassblogg ska eleverna också delta i skoltävlingen Webbstjärnan, som handlar om skolarbeten publicerade på Internet.

Årets sportfiskemässa över för den här gången, Forshagaeleverna är hemma igen och kan pusta ut efter en ovanligt händelserik helg. Mässan, som hölls i Jönköping, slog nytt besöksrekord med cirka 15 000 besökare.

De värmländska elever deltog aktivt i mässan och arrangerade bland annat en populär barnfiskeskola på mässan. Där fick barn mellan 7-12 år lära sig lite om olika fiskarter och om grunderna i sportfiske. Barnen fick också testa att meta regnbåge i en damm på mässområdet.

Populär blogg

Gymnasieettorna hade även en plats på ”Bloggtorget”, där man presenterade sin klassblogg för intresserade besökare. På bloggen hittar besökaren allt möjligt och lite till om sportfiskerelaterade saker, även sådant som händer utanför skolan – www.sportfiskebloggen.se.

Uppdraget under mässan var att skriva om och filma det som var aktuellt. Det blev många spännande intervjuer med mässbesökare och kända profiler från sportfiskebranschen. Även Markoolio hamnade framför micken!

Tävlar på nätet

Andra blogginlägg handlade om nya, häftiga prylar inom sportfisket! Klassbloggen blev mycket uppskattad av mässbesökarna och hade närmare 3 000 visningar under helgen.

Med sin klassblogg ska eleverna också delta i skoltävlingen Webbstjärnan, som handlar om skolarbeten publicerade på Internet.