2018-01-08 16:35

2018-01-08 16:35

Dom står fast för mordförsök

HÄLLEFORS

Den man som dömdes för ett mordförsök i Hällefors, får samma dom i hovrätten som i tingsrätten; fem och ett halvt års fängelse.

Åklagaren hade överklagat för att få till en straffskärpning, medan mannen själv överklagade med hopp om att frias eller få kortare straff.

Mordförsöket inträffade vid Pihlskolan i juni. De båda inblandade hade stämt träff för att den åtalade ville försöka få tillbaka en telefon han ansåg att den andre tagit. Han uppgav i rätten att han tog med sig en kniv för säkerhets skull och denna använde han när han trodde att den andre hade något i handen som han tänkte skada honom med.

Rätten anser dock inte att den åtalade befann sig i en nödvärnssituation som kan frita honom från ansvar.

Åklagaren hade överklagat för att få till en straffskärpning, medan mannen själv överklagade med hopp om att frias eller få kortare straff.

Mordförsöket inträffade vid Pihlskolan i juni. De båda inblandade hade stämt träff för att den åtalade ville försöka få tillbaka en telefon han ansåg att den andre tagit. Han uppgav i rätten att han tog med sig en kniv för säkerhets skull och denna använde han när han trodde att den andre hade något i handen som han tänkte skada honom med.

Rätten anser dock inte att den åtalade befann sig i en nödvärnssituation som kan frita honom från ansvar.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.