2017-11-13 17:25

2017-11-13 17:25

En viktig psykiatrivecka med olika föreläsningar

HÄLLEFORS: Teater och föreläsningar

Under vecka 46 arrangeras psykiatriveckan med aktiviteter i kommunerna Hällefors, Nora, Ljusnarsberg och Lindesberg. Fokus är psykisk hälsa och temat är ”Livsmod-Livsglädje-Livskraft”.

Under veckan bjuds det på olika föreläsningar i kommunerna, under ovanstående tema. Meningen är att besökarna bland annat ska få kunskap och tips om hur man upprätthåller en god psykisk hälsa.

I Hällefors är programmet koncentrerat till torsdagen den 16 november i Folkets hus.

På förmiddagen inleds dagen med att elever från Hällefors folkhögskola bjuder på teaterföreställningen ”Toppar och dalar”. Därefter kommer allmänpsykiatrins mobila team att informera om sin verksamhet.

Speciell resa

Efter lunchuppehållet blir det en föreläsning i ord och ton om en omtumlande resa med ”Annorlunda Airlines”. Föreläsningens namn är ”Alldeles underbart autistisk”. Annika Gelin står för berättande och sång. Hon är både skribent, sångerska och attitydambassadör för (H)järnkoll. Magnus Andersson är kapellmästare i Magnus Anderssons orkester och står för musiken.

Därefter blir det en fikapaus där besökarna bjuds på både kaffe, te och smörgås. Som avslutning på dagen kommer Anders Olsson, välkänd paraolympier, att berätta om hur idrotten och träningen räddade hans liv.

Han är själv förlamad från midjan och nedåt. Det blir en föreläsning om både kämparglöd och livsvilja.

Psykiatriveckan arrangeras av Nationell samling psykisk hälsa i samarbete med arbetsförmedlingen, Attention, försäkringskassan, hjärnkoll, Hällefors kommun, Lindesbergs kommun, Ljusnarsbergs kommun, Nora kommun, Region Örebro län och samordningsförbundet SOFINT

Under veckan bjuds det på olika föreläsningar i kommunerna, under ovanstående tema. Meningen är att besökarna bland annat ska få kunskap och tips om hur man upprätthåller en god psykisk hälsa.

I Hällefors är programmet koncentrerat till torsdagen den 16 november i Folkets hus.

På förmiddagen inleds dagen med att elever från Hällefors folkhögskola bjuder på teaterföreställningen ”Toppar och dalar”. Därefter kommer allmänpsykiatrins mobila team att informera om sin verksamhet.

Speciell resa

Efter lunchuppehållet blir det en föreläsning i ord och ton om en omtumlande resa med ”Annorlunda Airlines”. Föreläsningens namn är ”Alldeles underbart autistisk”. Annika Gelin står för berättande och sång. Hon är både skribent, sångerska och attitydambassadör för (H)järnkoll. Magnus Andersson är kapellmästare i Magnus Anderssons orkester och står för musiken.

Därefter blir det en fikapaus där besökarna bjuds på både kaffe, te och smörgås. Som avslutning på dagen kommer Anders Olsson, välkänd paraolympier, att berätta om hur idrotten och träningen räddade hans liv.

Han är själv förlamad från midjan och nedåt. Det blir en föreläsning om både kämparglöd och livsvilja.

Psykiatriveckan arrangeras av Nationell samling psykisk hälsa i samarbete med arbetsförmedlingen, Attention, försäkringskassan, hjärnkoll, Hällefors kommun, Lindesbergs kommun, Ljusnarsbergs kommun, Nora kommun, Region Örebro län och samordningsförbundet SOFINT

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.