2017-10-13 09:37

2017-10-13 09:37

Döms till en månads fängelse – får sitta 3,5

HÄLLEFORS: Tidigare frihet förverkas

En man från Hällefors döms till en månads fängelse av tingsrätten i Örebro, men kommer att få sitta ytterligare 2,5 månad i fängelse.

Han döms av tingsrätten för att ha kört bil vid två tillfällen trots att han saknar körkort. Det ena tillfället var den 24 augusti på riksväg 26 i Persberg, det andra den 4 september på Sikforsvägen i Hällefors.

Han har erkänt brotten och berättade i tingsrätten att han var medveten om att han inte fick köra bil. Han körde bil de här gångerna ändå, för att han behövde ordna med saker i anledning av en flytt. Därför valde han att låna en bil och köra. Han fälls för grov olovlig körning, eftersom han tidigare också kört utan körkort.

Förutom att mannen döms till en månads fängelse för de båda brotten, river tingsrätten upp ett tidigare beslut om villkorlig frihet från ett annat, halvårslångt fängelsestraff. När han släpptes förra hösten hade han två månader och 17 dagar kvar på straffet som gällde bland annat bedrägeri, olovliga körningar, rattfylla och bilstöld. Nu måste han sitta av också dessa två månader och 17 dagar. Han ska också betala 800 kronor till brottsofferfonden.

Han döms av tingsrätten för att ha kört bil vid två tillfällen trots att han saknar körkort. Det ena tillfället var den 24 augusti på riksväg 26 i Persberg, det andra den 4 september på Sikforsvägen i Hällefors.

Han har erkänt brotten och berättade i tingsrätten att han var medveten om att han inte fick köra bil. Han körde bil de här gångerna ändå, för att han behövde ordna med saker i anledning av en flytt. Därför valde han att låna en bil och köra. Han fälls för grov olovlig körning, eftersom han tidigare också kört utan körkort.

Förutom att mannen döms till en månads fängelse för de båda brotten, river tingsrätten upp ett tidigare beslut om villkorlig frihet från ett annat, halvårslångt fängelsestraff. När han släpptes förra hösten hade han två månader och 17 dagar kvar på straffet som gällde bland annat bedrägeri, olovliga körningar, rattfylla och bilstöld. Nu måste han sitta av också dessa två månader och 17 dagar. Han ska också betala 800 kronor till brottsofferfonden.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.