2017-08-11 06:00

2017-08-11 06:00

Myller och muller väntas i folkparken

HÄLLEFORS: Krokbornsparken bjuder in till motordag

Chokladhjul, luftgevärsskytte, rockabillymusik och på det glänsande bilar, mopeder och motorcyklar att sukta efter.
När det bjuds in till motordag i Krokbornsparken utlovas ett arrangemang i genuin folkparkskänsla.

Under hela tio sommarsöndagar arrangerar föreningen Krokborns vänner olika aktiviteter i den lummigt belägna parken. Varje arrangemang har olika teman, för några veckor sedan var det exempelvis Djurens dag, kommande söndag (den 13 augusti) är det dock älskade veteranfordon som tillägnas uppmärksamheten.

Niclas Elfsten, ordförande för föreningen, berättar att detta är årets populäraste evenemang.

– Det började för vad jag tror var fyra år sedan ungefär. Vi hade då svårt att få ihop kassan och att få besökare till parken. Vi hörde därför med några lokala Hälleforsare om de inte kunde ta med sina bilar till parken för att visa upp dem, och det kunde de, säger han och berättar att tilltaget genast fick stort gehör:

– Den gången fick vi in mer än vad vi innan hade fått på hela året.

Att fortsätta arrangera motordagar i samma anda var efter detta därför inget svårt beslut att fatta. Och med tiden har evenemanget även blivit lite av en tradition för många.

– Vi tänker att det ska vara lättsamt – man kommer hit med sin bil, moped eller motorcykel, det är inte så noga vad det är bara det är veteraner, sedan fikar man och umgås. Och har man ingen veteran kan man komma och titta!

Flera olika lokala motorklubbar och föreningar har bjudits in för att delta och visa upp sina rariteter, bland andra Lesjöfors mc-klubb, Mopedistorna och Beaver cars.

Svängig musik

För att alla deltagare och besökare sedan ska komma i rätt stämning underhåller gruppen Lucky Struts, vilka kommer fylla parken med svängig rockabillymusik. Dans kommer det också att bli då gruppen Dans för skojs skull, svänger sina lurviga.

– De kommer nog även komma uppklädda i 50-talsstil. Det gör det hela ännu mer festligt, säger Niclas.

Han ser även fram emot att kunna erbjuda besökarna att prova lyckan i chokladhjulet, testa pilkastning och luftgevärsskytte – allt i gammal folkparksanda.

– Vi vill ha det lite som det var förr i parkerna. Vi i Krokborns vänner har ett avtal med Hällefors kommun om att sköta om parken och det här är vårt sätt att göra den levande – med en riktig familjefest!

Under hela tio sommarsöndagar arrangerar föreningen Krokborns vänner olika aktiviteter i den lummigt belägna parken. Varje arrangemang har olika teman, för några veckor sedan var det exempelvis Djurens dag, kommande söndag (den 13 augusti) är det dock älskade veteranfordon som tillägnas uppmärksamheten.

Niclas Elfsten, ordförande för föreningen, berättar att detta är årets populäraste evenemang.

– Det började för vad jag tror var fyra år sedan ungefär. Vi hade då svårt att få ihop kassan och att få besökare till parken. Vi hörde därför med några lokala Hälleforsare om de inte kunde ta med sina bilar till parken för att visa upp dem, och det kunde de, säger han och berättar att tilltaget genast fick stort gehör:

– Den gången fick vi in mer än vad vi innan hade fått på hela året.

Att fortsätta arrangera motordagar i samma anda var efter detta därför inget svårt beslut att fatta. Och med tiden har evenemanget även blivit lite av en tradition för många.

– Vi tänker att det ska vara lättsamt – man kommer hit med sin bil, moped eller motorcykel, det är inte så noga vad det är bara det är veteraner, sedan fikar man och umgås. Och har man ingen veteran kan man komma och titta!

Flera olika lokala motorklubbar och föreningar har bjudits in för att delta och visa upp sina rariteter, bland andra Lesjöfors mc-klubb, Mopedistorna och Beaver cars.

Svängig musik

För att alla deltagare och besökare sedan ska komma i rätt stämning underhåller gruppen Lucky Struts, vilka kommer fylla parken med svängig rockabillymusik. Dans kommer det också att bli då gruppen Dans för skojs skull, svänger sina lurviga.

– De kommer nog även komma uppklädda i 50-talsstil. Det gör det hela ännu mer festligt, säger Niclas.

Han ser även fram emot att kunna erbjuda besökarna att prova lyckan i chokladhjulet, testa pilkastning och luftgevärsskytte – allt i gammal folkparksanda.

– Vi vill ha det lite som det var förr i parkerna. Vi i Krokborns vänner har ett avtal med Hällefors kommun om att sköta om parken och det här är vårt sätt att göra den levande – med en riktig familjefest!