2017-08-10 11:16

2017-08-11 06:45

Rånare avlossade skott från bil

HÄLLEFORS: Rånare stal fiskeutrustning

(UPPDATERAD) Minst ett skott avlossades i samband med ett rån vid Bergslagsgården under torsdag morgon. Det var två naturguider som rånades på sin fiskeutrustning. En omfattande polisinsats sattes in för att försöka gripa rånarna. Polisen bedömer inte att männen är farliga för allmänheten.

Det var på torsdag morgon som polisen fick in ett samtal från två naturguider vid Bergslagsgården, Sävsjön, som uppgav att de hade blivit rånade på sin fiskeutrustning av två gärningsmän.

När de försökte ta tillbaka fiskeutrustningen så har rånarna avlossat ett skott från den bil de åkte i. Enligt polisen avlossades minst ett skott. Dessbättre blev ingen person träffad av skottet och ingen blev fysiskt skadad.

Rånarna ska ha åkt iväg i en vit Volvo 855. Händelsen rubriceras som grovt rån.

– Vi har uppgifter om att ett skott har avlossats. Vi tror att det var ett hagelgevär som användes, men vi vet inte säkert, säger kommissarie Stefan Dangardt, presskommunikatör vid polisområde Örebro län, till FT.

Stor polisinsats

Han säger att det är för tidigt att spekulera i om rånarna har skjutit för att försöka träffa eller inte.

– Vi har haft tio till tolv poliser, samt fem till sex bilar, ute under förmiddagen. Men efter att tiden går så kallnar spåren och vi glider in i ett utredningsskede. Vi bedriver även inre spaning, men vi har fortfarande patruller ute. Dessutom har vi en helikopter i beredskap om vi skulle behöva det. Vi har även vädjat till allmänheten att höra av sig om de sett något.

Enligt Stefan Dangardt så finns det inga konkreta signalement på gärningsmännen.

– Det handlar om två eller tre män.

Polisen bedömer alltså inte att männen är farliga för allmänheten, däremot bedöms de kunna vara farliga för polisen om de hamnar i en trängd situation.

Den som har någon information om händelsen, eller har gjort några iakttagelser, kan tipsa polisen på telefonnummer 11414.

Det var på torsdag morgon som polisen fick in ett samtal från två naturguider vid Bergslagsgården, Sävsjön, som uppgav att de hade blivit rånade på sin fiskeutrustning av två gärningsmän.

När de försökte ta tillbaka fiskeutrustningen så har rånarna avlossat ett skott från den bil de åkte i. Enligt polisen avlossades minst ett skott. Dessbättre blev ingen person träffad av skottet och ingen blev fysiskt skadad.

Rånarna ska ha åkt iväg i en vit Volvo 855. Händelsen rubriceras som grovt rån.

– Vi har uppgifter om att ett skott har avlossats. Vi tror att det var ett hagelgevär som användes, men vi vet inte säkert, säger kommissarie Stefan Dangardt, presskommunikatör vid polisområde Örebro län, till FT.

Stor polisinsats

Han säger att det är för tidigt att spekulera i om rånarna har skjutit för att försöka träffa eller inte.

– Vi har haft tio till tolv poliser, samt fem till sex bilar, ute under förmiddagen. Men efter att tiden går så kallnar spåren och vi glider in i ett utredningsskede. Vi bedriver även inre spaning, men vi har fortfarande patruller ute. Dessutom har vi en helikopter i beredskap om vi skulle behöva det. Vi har även vädjat till allmänheten att höra av sig om de sett något.

Enligt Stefan Dangardt så finns det inga konkreta signalement på gärningsmännen.

– Det handlar om två eller tre män.

Polisen bedömer alltså inte att männen är farliga för allmänheten, däremot bedöms de kunna vara farliga för polisen om de hamnar i en trängd situation.

Den som har någon information om händelsen, eller har gjort några iakttagelser, kan tipsa polisen på telefonnummer 11414.

  • Göran Persson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.