2017-05-16 11:29

2017-05-16 11:29

Klockarhagsskolan får ett konstverk på gården

HÄLLEFORS

Fantasidjur är temat för ett nytt konstverk på Klockarhagsskolans skolgård.

Det är elever i trean och femman som arbetat fram konstverket i samarbete med konstnären Stefan Rydéen. Projektet har finansierats med statliga Skapande skola-medel.

På fredag, den 19 maj, är det dags för invigning och då kommer fjärdeklassare som haft teater på schemat att visa upp fantasidjursmasker som de gjort tillsammans med Giovanni Indelicato, som är maskör vid Länsteatern.

Invigningen på skolgården är en av punkterna på programmet för kulturfestivalen Vårskrik, som pågår den 19 till 24 maj.

Bland övrigt som händer under festivalen kan nämnas teaterföreställningen Spread your wings från Nya teatern i Örebro. Den spelas på Kulturskolan på måndagskvällen och i teatergruppen ingår en Hälleforstjej, Sofia Hautanen.

Bildutställning, graffitti, filmvisningar och dans står också på Vårskriksprogrammet.

Det är elever i trean och femman som arbetat fram konstverket i samarbete med konstnären Stefan Rydéen. Projektet har finansierats med statliga Skapande skola-medel.

På fredag, den 19 maj, är det dags för invigning och då kommer fjärdeklassare som haft teater på schemat att visa upp fantasidjursmasker som de gjort tillsammans med Giovanni Indelicato, som är maskör vid Länsteatern.

Invigningen på skolgården är en av punkterna på programmet för kulturfestivalen Vårskrik, som pågår den 19 till 24 maj.

Bland övrigt som händer under festivalen kan nämnas teaterföreställningen Spread your wings från Nya teatern i Örebro. Den spelas på Kulturskolan på måndagskvällen och i teatergruppen ingår en Hälleforstjej, Sofia Hautanen.

Bildutställning, graffitti, filmvisningar och dans står också på Vårskriksprogrammet.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.