2017-04-21 08:12

2017-04-21 08:12

Lång kravlista på ny toppchef

HÄLLEFORS: Kommunen tar rekryteringsfirma till hjälp

Sökes: en lugn person med vana vid politiker, tydligt ledarskap och skinn på näsan.

Det är vad kommunalrådet Annalena Järnberg önskar sig, när Hällefors kommun nu söker en ny kommunchef.

Kommunchefen som Hällefors har just nu heter Tommy Henningsson och är tillförordnad under tiden som sökandet pågår efter en ny, permanent chef.

En rekryteringsfirma är inblandad och annonsen ligger ute, med sista ansökningsdag den 2 maj.

Kravprofilen är omfattande. Bland de tolv punkter som räknas upp i beskrivningen finns alltifrån akademisk examen till humor och skinn på näsan.

Önskelistan

En lång lista blir det också när kommunalrået Annalena Järnberg får frågan om vad hon söker för sorts person till jobbet.

– Jag vill ha en lugn och stadig person som står med båda fötterna på jorden, har erfarenhet av att leda en politiskt styrd verksamhet, som har förmågan att lyfta medarbetare, entusiasmera men också ha ett tydligt ledarskap. Och att man förstår den lilla kommunens utmaningar i den stora regionens komplexitet men också ser våra möjligheter, säger hon och framhåller även vikten av att samarbeta med andra aktörer i regionen och ha ett bra kontaktnät.

Det var mycket på en gång – finns det många sådana därute tror du?

– Det tror jag. Vårt dilemma är läget pendlingsmässigt. Det finns en smärtgräns för hur långt man orkar pendla varje dag i längden och den går vid 40-45 minuter. Det gör att vi kan behöva någon som kan flytta hit eller är i ett skede i livet där det känns okej att veckopendla.

I beskrivningen av jobbet står inget om kommunikationsmöjligheterna – de är ett debattämne i kommunen sedan länge – men däremot lyfts fram både ”fantastisk vildmark” och ”konkurrenskraftiga villapriser”.

Kommunchefen som Hällefors har just nu heter Tommy Henningsson och är tillförordnad under tiden som sökandet pågår efter en ny, permanent chef.

En rekryteringsfirma är inblandad och annonsen ligger ute, med sista ansökningsdag den 2 maj.

Kravprofilen är omfattande. Bland de tolv punkter som räknas upp i beskrivningen finns alltifrån akademisk examen till humor och skinn på näsan.

Önskelistan

En lång lista blir det också när kommunalrået Annalena Järnberg får frågan om vad hon söker för sorts person till jobbet.

– Jag vill ha en lugn och stadig person som står med båda fötterna på jorden, har erfarenhet av att leda en politiskt styrd verksamhet, som har förmågan att lyfta medarbetare, entusiasmera men också ha ett tydligt ledarskap. Och att man förstår den lilla kommunens utmaningar i den stora regionens komplexitet men också ser våra möjligheter, säger hon och framhåller även vikten av att samarbeta med andra aktörer i regionen och ha ett bra kontaktnät.

Det var mycket på en gång – finns det många sådana därute tror du?

– Det tror jag. Vårt dilemma är läget pendlingsmässigt. Det finns en smärtgräns för hur långt man orkar pendla varje dag i längden och den går vid 40-45 minuter. Det gör att vi kan behöva någon som kan flytta hit eller är i ett skede i livet där det känns okej att veckopendla.

I beskrivningen av jobbet står inget om kommunikationsmöjligheterna – de är ett debattämne i kommunen sedan länge – men däremot lyfts fram både ”fantastisk vildmark” och ”konkurrenskraftiga villapriser”.