2016-10-14 15:53

2016-10-14 15:53

Fängelse för yxattack

HÄLLEFORS: 42-åring trängde sig in i bostad

Mannen slog och hotade att tända eld på en kvinna. Senare samma kväll skadade han en annan man med en yxa.

Nu har 42-åringen fått sitt straff.

Händelserna utspelade sig i Hällefors i mitten av september.

Mannen ska först ha gett sig på kvinnan, som han tidigare haft en relation med, genom att slå och sparka på henne. Han ska även ha hotat henne till livet genom att hålla en yxa mot hennes hals samt uttalat att han tänkte hälla brandfarlig vätska över henne och tända på.

Enligt vad kvinnan berättat i förhör ska 42-åringen sedan tvingat henne att köra hem till en annan man. Där ska 42-åringen trängt sig in i bostaden och huggit mannen i handen med en yxa så att ett djupt, blödande sår uppstod.

42-åringen ska sedan ha tagit kvinnans bil och kört från platsen.

Bakgrunden till mannens agerande ska enligt vad han berättat för tingsrätten, bero på att han misstänkte att kvinnan och mannen han attackerat, hade en affär ihop.

Sammanlagt dömdes mannen för nio brott, bland annat grov misshandel, olaga tvång, olaga hot, rattfylleri och ringa narkotikabrott. Detta var dock inte mannens första dom, så sent som i augusti dömdes han för en rad andra brott till skyddstillsyn.

Denna gång utmättes dock påföljden till fängelse i ett och ett halvt år.

42-åringen ska även betala skadestånd till kvinnan och mannen med 30 000 respektive 37 000 kronor.

Händelserna utspelade sig i Hällefors i mitten av september.

Mannen ska först ha gett sig på kvinnan, som han tidigare haft en relation med, genom att slå och sparka på henne. Han ska även ha hotat henne till livet genom att hålla en yxa mot hennes hals samt uttalat att han tänkte hälla brandfarlig vätska över henne och tända på.

Enligt vad kvinnan berättat i förhör ska 42-åringen sedan tvingat henne att köra hem till en annan man. Där ska 42-åringen trängt sig in i bostaden och huggit mannen i handen med en yxa så att ett djupt, blödande sår uppstod.

42-åringen ska sedan ha tagit kvinnans bil och kört från platsen.

Bakgrunden till mannens agerande ska enligt vad han berättat för tingsrätten, bero på att han misstänkte att kvinnan och mannen han attackerat, hade en affär ihop.

Sammanlagt dömdes mannen för nio brott, bland annat grov misshandel, olaga tvång, olaga hot, rattfylleri och ringa narkotikabrott. Detta var dock inte mannens första dom, så sent som i augusti dömdes han för en rad andra brott till skyddstillsyn.

Denna gång utmättes dock påföljden till fängelse i ett och ett halvt år.

42-åringen ska även betala skadestånd till kvinnan och mannen med 30 000 respektive 37 000 kronor.