2016-08-04 09:43

2016-08-04 09:43

Akrobat och fotograf ställer ut

GRYTHYTTAN: Spännande bilder på sommargalleri i Älvestorp

I helgen får bygdens alla konstintresserade ett nytt utflyktsmål. Då öppnar Galleri Älvestorp, söder om Grythyttan, och årets utställare är en fotograf med mycket speciell inriktning.

Einar Kling Odencrants är fotografen som har cirkusvärlden som tema för sitt bildskapande. Han är barnfödd i Älvestorp och flyttade därifrån till Stockholm för att gå på cirkusskola hos Cirkus Cirkör. Han har till och med vunnit guldmedalj i Paris för ett cirkusnummer på språngbräda. Också i sin roll som fotograf har han cirkusen som utgångspunkt. ”Cirkusfotografi” är rubriken på utställningen, men förvänta er inte clowner och elefanter på bilderna – i stället har han tagit akrobater med sig ut i helt andra miljöer.

Galleriet håller öppet eftermiddagar från söndag 7 augusti till och med söndag 14 augusti och ligger i Älvestorp, cirka 9 kilometer söder om Grythyttan. Det är Einars mamma Birgitta Kling som tillsammans med grannen Karin Lundmark dragit i gång galleriet.

– Vi började förra året och vi fortsätter för att det var så himla roligt! säger Birgitta.

Också i fjol var det en utställare med familjeband i byn och de har spanat in fler möjliga utställare med lokal anknytning.

– Ja, det finns fler, så vi kommer att fortsätta, lovar Birgitta Kling.

Einar Kling Odencrants är fotografen som har cirkusvärlden som tema för sitt bildskapande. Han är barnfödd i Älvestorp och flyttade därifrån till Stockholm för att gå på cirkusskola hos Cirkus Cirkör. Han har till och med vunnit guldmedalj i Paris för ett cirkusnummer på språngbräda. Också i sin roll som fotograf har han cirkusen som utgångspunkt. ”Cirkusfotografi” är rubriken på utställningen, men förvänta er inte clowner och elefanter på bilderna – i stället har han tagit akrobater med sig ut i helt andra miljöer.

Galleriet håller öppet eftermiddagar från söndag 7 augusti till och med söndag 14 augusti och ligger i Älvestorp, cirka 9 kilometer söder om Grythyttan. Det är Einars mamma Birgitta Kling som tillsammans med grannen Karin Lundmark dragit i gång galleriet.

– Vi började förra året och vi fortsätter för att det var så himla roligt! säger Birgitta.

Också i fjol var det en utställare med familjeband i byn och de har spanat in fler möjliga utställare med lokal anknytning.

– Ja, det finns fler, så vi kommer att fortsätta, lovar Birgitta Kling.