2016-07-19 08:12

2016-07-19 08:12

Konst i centrum på lördag

GRYTHYTTAN: Rotaryklubben arrangerar Grythyttelördag

Konst och konsthantverk står i centrum när Hällefors-Grythyttans Rotaryklubb bjuder in till Grythyttelördag nu på lördag.

Flera konstnärer och konsthantverkare är inbokade för att komma till Grythyttans centrum nu på lördag.

Bland dem finns Britt Aronsson med firma Silvermasken, en smyckesmed som nyligen utsågs till Årets Gåsbôring. Övriga konstnärer är Berit Qvarnström, Peder Willerman och Björn Wipemo, men också representanter för mathantverkets ädla konst: Bredsjö mjölkfår, Ko-lugn och Grythytte Qwarn.

Skoputsning, blomsterbindning och cigarr- och romprovning ingår också i programmet som Rotary-klubben lockar besökarna med, liksom en loppis och lotterier.

Också den 6 augusti arrangeras en Grythyttelördag. Då är temat friluftsliv och familj.

Välgörande

Målet med arrangemangen är – förutom att det ska vara intressanta och roliga dagar – att samla in pengar till välgörande ändamål.

– Alla inkomster som Rotaryklubben får in genom försäljning, lotterier, lyckohjul med mera går helt och hållet till hjälpverksamhet. I år är vårt mål att samla ihop pengar till en eller flera ”Shelterboxar” och enkla, men säkra vattenreningsutrustningar. En Shelterbox innehåller den mest livsnödvändiga utrustningen för nödställda familjer som drabbats av katastrofer världen över. Boxen innehåller bland annat ett stort tält, filtar, vattenreningsutrustning, köksredskap, verktyg, ett aktivitetspaket för barn och en solcellslampa, berättar Marie-Louise Danielsson Tham i klubben.

En shelterbox kommer att finnas uppställd i centrum i samband med de båda lördagsarrangemangen.

Flera konstnärer och konsthantverkare är inbokade för att komma till Grythyttans centrum nu på lördag.

Bland dem finns Britt Aronsson med firma Silvermasken, en smyckesmed som nyligen utsågs till Årets Gåsbôring. Övriga konstnärer är Berit Qvarnström, Peder Willerman och Björn Wipemo, men också representanter för mathantverkets ädla konst: Bredsjö mjölkfår, Ko-lugn och Grythytte Qwarn.

Skoputsning, blomsterbindning och cigarr- och romprovning ingår också i programmet som Rotary-klubben lockar besökarna med, liksom en loppis och lotterier.

Också den 6 augusti arrangeras en Grythyttelördag. Då är temat friluftsliv och familj.

Välgörande

Målet med arrangemangen är – förutom att det ska vara intressanta och roliga dagar – att samla in pengar till välgörande ändamål.

– Alla inkomster som Rotaryklubben får in genom försäljning, lotterier, lyckohjul med mera går helt och hållet till hjälpverksamhet. I år är vårt mål att samla ihop pengar till en eller flera ”Shelterboxar” och enkla, men säkra vattenreningsutrustningar. En Shelterbox innehåller den mest livsnödvändiga utrustningen för nödställda familjer som drabbats av katastrofer världen över. Boxen innehåller bland annat ett stort tält, filtar, vattenreningsutrustning, köksredskap, verktyg, ett aktivitetspaket för barn och en solcellslampa, berättar Marie-Louise Danielsson Tham i klubben.

En shelterbox kommer att finnas uppställd i centrum i samband med de båda lördagsarrangemangen.