2016-06-02 14:13

2016-06-02 14:13

"Århundradets felbokning" blir rätt till slut

GRYTHYTTAN: Nu har det äntligen blivit dags för Nick Borgen, och ingen annan, att inta scenen

Förvåning är nog det bästa ordet att beskriva tillståndet som rådde när restaurang Cornelis bokat artisten Nicke Borg i stället för Nick Borgen.
Nu ges tillfälle för revansch – på söndag kommer We are all the winners-artisten och ingen annan.

Händelsen blev en riksnyhet och kallades med ett leende ”århundradets felbokning” när det stod klart att Cornelis i Grythyttan under november 2014 hade bokat Backyard babies-sångaren Nicke Borg i ställer för Nick Borgen.

Spelningen genomfördes som planerat – med Nicke Borg framför mikrofonen.

Med facit i hand kan restaurangens ägare Mats Runqvist konstatera att missen blev en succé. Och nu tas nya tag – på lördag och söndag är Nick Borgen en av dem som underhåller då Cornelis firar 4-års jubileum.

Mats, är du helt säker på att det är Nick Borgen och ingen annan som kommer nu?

– Haha! Helt hundra kan man ju aldrig vara!

Mats berättar att tanken från början var att förena Nick och Nick på scenen i Grythyttan, men på grund av fulltecknande kalendrar gick planen inte att verkställa, inte i år i alla fall.

– Därför satsar vi på att ta det till vårt 5-årsjubileum nästa år. Jag tror det vore en riktigt rolig grej.

Helgens jubileumsfirande som pågår mellan fredag och söndag, kommer gå i musikens tecken. På fredagen kommer Kristian Ståhlberg att stå på scenen, under lördagen är det Emil Assergårds tur tillsammans med Nick Borgen.

– Emil drar en bred ålderspublik och då tyckte jag det skulle vara så häftigt att köra Emil och Nick Borgen samma kväll – den unga, nya artisten möter den rutinerade. Och det var det som var tanken, hur man hittar beröringspunkter på det sättet, förklarar Mats.

När Nick Borgen uppträder under söndagen kommer gästerna kunna testa sina kunskaper i ett musikquiz som artisten satt samman. Det finns dock ett men – för den här spelningen är åldersgränsen 50 plus.

– Är du under 50 år måste du ha målsman med dig! skrattsäger Mats och berättar att restaurangen satsar hårt på seniorträffar.

– Vi har fått riktigt god respons, under våren har vi kört seniorpubkvällar som varit så lyckade att man varit helt exalterad. Och det var startskottet till att köra den här 50 plus-kvällen. Det kommer gå bussar från Karlskoga och Degerfors. Redan är det över 250 personer som bokat in sig på buffén.

Det är dock inte bara denna helg som musiken kommer flöda i Grythyttan – hela sommaren är fullspäckad med livemusik.

– Vi utökar då vi till hösten öppnar Cornelis viskällare, vi håller på att bygga för fullt just nu. Vi vill försöka skapa ett ställe där man kan få mycket mer livemusik, tanken är att köra både nya, etablerade och äldre gamla klassiker. Nästa sommar är det dessutom 30 år sedan Cornelis (Vreeswijk, reds. anm) gick bort , därför vill vi testköra den här sommaren och se så konceptet funkar till nästa sommar, då är det i så fall bara är att köra och tycka på knappen.

Händelsen blev en riksnyhet och kallades med ett leende ”århundradets felbokning” när det stod klart att Cornelis i Grythyttan under november 2014 hade bokat Backyard babies-sångaren Nicke Borg i ställer för Nick Borgen.

Spelningen genomfördes som planerat – med Nicke Borg framför mikrofonen.

Med facit i hand kan restaurangens ägare Mats Runqvist konstatera att missen blev en succé. Och nu tas nya tag – på lördag och söndag är Nick Borgen en av dem som underhåller då Cornelis firar 4-års jubileum.

Mats, är du helt säker på att det är Nick Borgen och ingen annan som kommer nu?

– Haha! Helt hundra kan man ju aldrig vara!

Mats berättar att tanken från början var att förena Nick och Nick på scenen i Grythyttan, men på grund av fulltecknande kalendrar gick planen inte att verkställa, inte i år i alla fall.

– Därför satsar vi på att ta det till vårt 5-årsjubileum nästa år. Jag tror det vore en riktigt rolig grej.

Helgens jubileumsfirande som pågår mellan fredag och söndag, kommer gå i musikens tecken. På fredagen kommer Kristian Ståhlberg att stå på scenen, under lördagen är det Emil Assergårds tur tillsammans med Nick Borgen.

– Emil drar en bred ålderspublik och då tyckte jag det skulle vara så häftigt att köra Emil och Nick Borgen samma kväll – den unga, nya artisten möter den rutinerade. Och det var det som var tanken, hur man hittar beröringspunkter på det sättet, förklarar Mats.

När Nick Borgen uppträder under söndagen kommer gästerna kunna testa sina kunskaper i ett musikquiz som artisten satt samman. Det finns dock ett men – för den här spelningen är åldersgränsen 50 plus.

– Är du under 50 år måste du ha målsman med dig! skrattsäger Mats och berättar att restaurangen satsar hårt på seniorträffar.

– Vi har fått riktigt god respons, under våren har vi kört seniorpubkvällar som varit så lyckade att man varit helt exalterad. Och det var startskottet till att köra den här 50 plus-kvällen. Det kommer gå bussar från Karlskoga och Degerfors. Redan är det över 250 personer som bokat in sig på buffén.

Det är dock inte bara denna helg som musiken kommer flöda i Grythyttan – hela sommaren är fullspäckad med livemusik.

– Vi utökar då vi till hösten öppnar Cornelis viskällare, vi håller på att bygga för fullt just nu. Vi vill försöka skapa ett ställe där man kan få mycket mer livemusik, tanken är att köra både nya, etablerade och äldre gamla klassiker. Nästa sommar är det dessutom 30 år sedan Cornelis (Vreeswijk, reds. anm) gick bort , därför vill vi testköra den här sommaren och se så konceptet funkar till nästa sommar, då är det i så fall bara är att köra och tycka på knappen.