2016-05-30 15:21

2016-05-30 16:12

Elever antog fem mil lång utmaning

HÄLLEFORS: Ett 30-tal elever deltog

Under måndagen startade omkring 32 elever, från Pihlskolan, i utmaningen. Det handlar om ett lopp på totalt 50 kilometer där eleverna får cykla, springa, paddla och orientera.

För några av eleverna ingår utmaningen i den kurs de läser på skolan och de andra deltagarna hade anmält sig frivilligt. Starten gick vid Pihlskolan och sedan väntade först 15 kilometer på cykel, sedan skulle eleverna orientera på en cirka 4 kilometer lång bana, därefter var det paddling i tre kilometer och sedan löpning i fem kilometer. De sista 16 kilometerna blev det återigen att sätta sig på cykeln för att trampa hem till skolan.

– Många elever har varit med flera gånger för att de tycker att det är så roligt att klara av det. Att det är 32 elever som deltar på vår lilla skola är jättebra. Det här är något att se fram emot för eleverna och de får också lära sig hur mycket de orkar, berättade Greta Hidén, idrottslärare på Pihlskolan.

 

Fotnot: Läs ett längre reportage och se fler bilder i fredagens tidning.

För några av eleverna ingår utmaningen i den kurs de läser på skolan och de andra deltagarna hade anmält sig frivilligt. Starten gick vid Pihlskolan och sedan väntade först 15 kilometer på cykel, sedan skulle eleverna orientera på en cirka 4 kilometer lång bana, därefter var det paddling i tre kilometer och sedan löpning i fem kilometer. De sista 16 kilometerna blev det återigen att sätta sig på cykeln för att trampa hem till skolan.

– Många elever har varit med flera gånger för att de tycker att det är så roligt att klara av det. Att det är 32 elever som deltar på vår lilla skola är jättebra. Det här är något att se fram emot för eleverna och de får också lära sig hur mycket de orkar, berättade Greta Hidén, idrottslärare på Pihlskolan.

 

Fotnot: Läs ett längre reportage och se fler bilder i fredagens tidning.