2016-05-12 12:06

2016-05-12 12:36

Polisanmälan mot olovlig övervakning

HÄLLEFORS

Vid ett stall i Hälleforstrakten sitter en övervakningskamera – men det är inte byggnadens ägare som satt upp den.

Nu har ägaren polisanmält kameraövervakningen som misstänkt brott mot ordningslagen.

Enligt anmälan är kameran riktad så att den fångar inte bara vilka som går in och ut ur stallet, utan också en väg som går förbi fastigheten. Stämmer det borde den som satt upp kameran ha ansökt om tillstånd för kamerabevakning. Vem som satt upp kameran blir nu en sak för polisen att reda ut.

Nu har ägaren polisanmält kameraövervakningen som misstänkt brott mot ordningslagen.

Enligt anmälan är kameran riktad så att den fångar inte bara vilka som går in och ut ur stallet, utan också en väg som går förbi fastigheten. Stämmer det borde den som satt upp kameran ha ansökt om tillstånd för kamerabevakning. Vem som satt upp kameran blir nu en sak för polisen att reda ut.