2016-04-26 06:00

2016-04-26 06:00

Pengar från loppis gick till forskningen

HÄLLEFORS: Ett bidrag till Barncancerfonden

Under lördagen arrangerades en loppis i församlingshemmet i Hällefors. Det var en strid ström av besökare under dagen. Pengarna från uthyrning av bordsplatserna samt från fikaförsäljningen gick till Barncancerfonden.

– Det är 20 stycken bord som vi hyrt ut i dag. De försäljare som är här säljer allt de vill bli av med. Det har väl varit vårrensning i hemmen. Man brukar ju säga att om man rensar hemma så rensar man också i sig själv - då blir det lättare att andas, förklarade Linda Skaret med ett leende.

Hon är ungdomsansvarig i Svenska kyrkan i Hällefors och arrangerade loppisen tillsammans med Jessica Jakobsson, som är ansvarig för barnverksamheten.

Redan när loppisen öppnade på förmiddagen kom det många besökare.

– Det rullar på och det är kul att det är så många som har ett bord med försäljning. Nu har vi öppnat upp för all försäljning, tidigare har det bara varit barnloppis.

Sålde fika

Amber Klaassen, Jennifer Nilsson och Ida Larsson sålde fika till besökarna. De är med i Svenska kyrkans unga och tyckte att försäljningen gick bra.

De som är med i Svenska kyrkans unga i Hällefors träffas en gång i veckan för att bland annat samtala och umgås. Dessutom är ungdomarna aktiva i församlingen för barn och ungdomar.

Försäljarna som var på plats sålde allt från handarbeten till olika prylar. Anne Sanna-Aho sålde bland annat prydnadssaker och väskor som hon gjort av kaffepaket. Hon hade sin dotter Sari Sanna-Aho med sig.

– Det är 20 stycken bord som vi hyrt ut i dag. De försäljare som är här säljer allt de vill bli av med. Det har väl varit vårrensning i hemmen. Man brukar ju säga att om man rensar hemma så rensar man också i sig själv - då blir det lättare att andas, förklarade Linda Skaret med ett leende.

Hon är ungdomsansvarig i Svenska kyrkan i Hällefors och arrangerade loppisen tillsammans med Jessica Jakobsson, som är ansvarig för barnverksamheten.

Redan när loppisen öppnade på förmiddagen kom det många besökare.

– Det rullar på och det är kul att det är så många som har ett bord med försäljning. Nu har vi öppnat upp för all försäljning, tidigare har det bara varit barnloppis.

Sålde fika

Amber Klaassen, Jennifer Nilsson och Ida Larsson sålde fika till besökarna. De är med i Svenska kyrkans unga och tyckte att försäljningen gick bra.

De som är med i Svenska kyrkans unga i Hällefors träffas en gång i veckan för att bland annat samtala och umgås. Dessutom är ungdomarna aktiva i församlingen för barn och ungdomar.

Försäljarna som var på plats sålde allt från handarbeten till olika prylar. Anne Sanna-Aho sålde bland annat prydnadssaker och väskor som hon gjort av kaffepaket. Hon hade sin dotter Sari Sanna-Aho med sig.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.