2016-04-22 11:25

2016-04-22 11:25

Aktiv satsning på miljöarbetet

HÄLLEFORS: Loka brunn och Grythyttans gästgiveri miljöcertifierade

Både Loka brunn och Grythyttans gästgiveri är nu miljöcertifierade.

– Detta ger oss en bra grund för att utveckla företagen vidare i vårt i miljöarbete, berättar Anna Åsling, hotellchef på Grythyttans gästgivaregård och samordnare för arbetet för med ISO-certifieringen för båda anläggningarna.

Arbetet med att införa miljöledningssystemet inleddes under fjolåret. I satsningen har bland annat ingått att alla anställda har fått gå en miljöutbildning.

Företaget har också skapat en inköpspolicy, som bland annat säger att miljökrav ställs vid alla upphandlingar och inköp av varor och tjänster.

Erik Lindeberg, kökschef på Loka brunn, berättar i ett pressmeddelande att miljöarbetet fått effekter för honom både på jobbet och hemma.

– Nu ställer jag betydligt högre krav på våra leverantörer samt att vi har börjat med ställa om till miljömärkta varor. Det har även fått mig att tänka på ett helt annat sätt när det gäller kött där vi i större utsträckning försöker köpa hela djuren istället för enstaka produkter. Fördelen är att detta även påverkar mig privat då jag numera är betydligt bättre på att tänka mig för vad jag köper hem också, säger han.

Standarden som Loka brunn och gästgiveriet arbetat med heter ISO 14001 och miljöarbetet är inte över i och med att certifikatet nu är bärgat.

– Det finns en hel del vilja att utveckla och förbättra det miljöarbete vi gör. Det finns många tankar och idéer, på allt från inköp till sopsortering och med små förändringar av rutiner kan vi förbättra vårt miljöarbete. Det ska bli spännande att se vad som kommer härnäst, säger Lisa Lindström, souschef Grythyttans gästgivaregård och internrevisor.

– Certifikatet är ett kvitto på att vi har ett fungerande miljöledningssystem på båda våra anläggningar. Det är ett konkret verktyg för ett effektivt och långsiktigt miljöarbete, säger Mia Spendrup, VD.

– Detta ger oss en bra grund för att utveckla företagen vidare i vårt i miljöarbete, berättar Anna Åsling, hotellchef på Grythyttans gästgivaregård och samordnare för arbetet för med ISO-certifieringen för båda anläggningarna.

Arbetet med att införa miljöledningssystemet inleddes under fjolåret. I satsningen har bland annat ingått att alla anställda har fått gå en miljöutbildning.

Företaget har också skapat en inköpspolicy, som bland annat säger att miljökrav ställs vid alla upphandlingar och inköp av varor och tjänster.

Erik Lindeberg, kökschef på Loka brunn, berättar i ett pressmeddelande att miljöarbetet fått effekter för honom både på jobbet och hemma.

– Nu ställer jag betydligt högre krav på våra leverantörer samt att vi har börjat med ställa om till miljömärkta varor. Det har även fått mig att tänka på ett helt annat sätt när det gäller kött där vi i större utsträckning försöker köpa hela djuren istället för enstaka produkter. Fördelen är att detta även påverkar mig privat då jag numera är betydligt bättre på att tänka mig för vad jag köper hem också, säger han.

Standarden som Loka brunn och gästgiveriet arbetat med heter ISO 14001 och miljöarbetet är inte över i och med att certifikatet nu är bärgat.

– Det finns en hel del vilja att utveckla och förbättra det miljöarbete vi gör. Det finns många tankar och idéer, på allt från inköp till sopsortering och med små förändringar av rutiner kan vi förbättra vårt miljöarbete. Det ska bli spännande att se vad som kommer härnäst, säger Lisa Lindström, souschef Grythyttans gästgivaregård och internrevisor.

– Certifikatet är ett kvitto på att vi har ett fungerande miljöledningssystem på båda våra anläggningar. Det är ett konkret verktyg för ett effektivt och långsiktigt miljöarbete, säger Mia Spendrup, VD.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.