2016-03-04 14:14

2016-03-04 14:14

Vill ha invånarnas åsikter

HÄLLEFORS: Kommunen jobbar med en ny översiktsplan

Hällefors kommun håller på att utforma en ny översiktsplan – och de vill ha invånarnas hjälp.
Fram till och med söndag den 6 mars kan kommunborna tycka till om bostäder, kollektivtrafik, grönområden och mycket mer.

Grundsyftet med framtagandet av den nya översiktsplanen är framför allt att skapa en så attraktiv kommun som möjligt.

För att riktigt utröna invånarnas synpunkter över sin hemkommun har en styrgrupp låtit anordna sju dialogträffar på olika platser runt om i kommunen. Det första mötet hölls den 25 januari i kommunhuset, ämnet för den kvällen var – hur ekologiskt kan Hällefors kommun vara? Andra samtalsteman har vid dessa tillfällen varit: fiske och vatten som näring och rekreation, framtiden för Hjulsjöbygden, campusområdet i Hällefors/Grythyttan, infrastruktur och kommunikation för Hälleforsbygdens framtid, Hällefors – den tätort vi vill se och avslutningsvis: Grythyttan – förutsättningar för utveckling.

Under dessa möten har medborgarna haft chansen att diskutera och lämna synpunkter runt det aktuella ämnet. Fram till och med söndag den 6 mars, kan bygdens invånare även fylla i en enkät för att ge ytterligare åsikter om bland annat verksamheter, bostäder, gång- och cykelvägar i kommunen.

När svarstiden löpt ut kommer sedan kommunen sammanställa enkäterna och presentera resultatet på sin hemsida.

Enkäten hittas på www.hellefors.se eller kan hämtas ut på medborgarplatsen, Sikforsvägen 15 i Hällefors.

Grundsyftet med framtagandet av den nya översiktsplanen är framför allt att skapa en så attraktiv kommun som möjligt.

För att riktigt utröna invånarnas synpunkter över sin hemkommun har en styrgrupp låtit anordna sju dialogträffar på olika platser runt om i kommunen. Det första mötet hölls den 25 januari i kommunhuset, ämnet för den kvällen var – hur ekologiskt kan Hällefors kommun vara? Andra samtalsteman har vid dessa tillfällen varit: fiske och vatten som näring och rekreation, framtiden för Hjulsjöbygden, campusområdet i Hällefors/Grythyttan, infrastruktur och kommunikation för Hälleforsbygdens framtid, Hällefors – den tätort vi vill se och avslutningsvis: Grythyttan – förutsättningar för utveckling.

Under dessa möten har medborgarna haft chansen att diskutera och lämna synpunkter runt det aktuella ämnet. Fram till och med söndag den 6 mars, kan bygdens invånare även fylla i en enkät för att ge ytterligare åsikter om bland annat verksamheter, bostäder, gång- och cykelvägar i kommunen.

När svarstiden löpt ut kommer sedan kommunen sammanställa enkäterna och presentera resultatet på sin hemsida.

Enkäten hittas på www.hellefors.se eller kan hämtas ut på medborgarplatsen, Sikforsvägen 15 i Hällefors.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.