2016-02-19 10:54

2016-02-19 10:54

Många olika sportlovsaktiviteter att välja på

HÄLLEFORS: Nu inleds lovet

På måndag börjar sportlovet för alla skolelever i Hällefors kommun.
Men redan i dag tjuvstartar sportlovsaktiviteterna med ett lan, arrangerat av Hellefors E-sports club, i pelarsalen i Godtemplargården.
Lanet kommer att pågå under hela helgen.

Eleverna i Hällefors kan inleda sitt sportlov med gott om skärmtid. För framåt kvällen i dag fredag inleds Hellefors E-sports clubs lan i Godtempargården. Alla aktiva deltagarna får betala en avgift för sin datorplats, men för besökarna som följa aktiviteterna från sidan är evenemanget kostnadsfritt.

Lanet avslutas under måndagsmorgonen men sportlovsaktiviteterna i Hällefors upphör inte förrän det är dags att börja skolan igen under vecka 9.

Bowlinghallen kommer att hållas öppen för alla sportlovsfirande ungdomar, dessutom kommer Hällefors IK att arrangera sportlovshockey och allmänhetens åkning i Hällevi.

Från och med måndag kommer även Hurtigtorpet att vara öppet för alla som vill åka längdskidor, efter helgens masters-SM.

Allt under sportlovet handlar dock inte bara om att idrotta. På Folkets hus i Hällefors kommer tre olika filmer att visas under måndag till onsdag. På måndag eftermiddag visas filmen Den gode dinosaurien, medan Star wars: The force awakens visas framåt tisdagskvällen. På onsdag är det eftermiddagsvisning av filmen Zootropolis. Dessutom håller biblioteket öppet varje dag där det kommer att hållas tipspromenader med en litterär anknytning.

Alla barn- och ungdomar erbjuds dock goda möjligheter att röra på sig. På tisdagskvällen håller exempelvis instruktören Eva Länk ett rygg- och baspass för Friskis och Svettis på Kronhagsskolan. Där kommer alla ungdomar från 14 år att få delta gratis.

På onsdag och torsdag kommer Hällefors AIF att hålla ungdomar upp till och med årskurs 6 att spela fotboll i Hällefors sporthall.

Eleverna i Hällefors kan inleda sitt sportlov med gott om skärmtid. För framåt kvällen i dag fredag inleds Hellefors E-sports clubs lan i Godtempargården. Alla aktiva deltagarna får betala en avgift för sin datorplats, men för besökarna som följa aktiviteterna från sidan är evenemanget kostnadsfritt.

Lanet avslutas under måndagsmorgonen men sportlovsaktiviteterna i Hällefors upphör inte förrän det är dags att börja skolan igen under vecka 9.

Bowlinghallen kommer att hållas öppen för alla sportlovsfirande ungdomar, dessutom kommer Hällefors IK att arrangera sportlovshockey och allmänhetens åkning i Hällevi.

Från och med måndag kommer även Hurtigtorpet att vara öppet för alla som vill åka längdskidor, efter helgens masters-SM.

Allt under sportlovet handlar dock inte bara om att idrotta. På Folkets hus i Hällefors kommer tre olika filmer att visas under måndag till onsdag. På måndag eftermiddag visas filmen Den gode dinosaurien, medan Star wars: The force awakens visas framåt tisdagskvällen. På onsdag är det eftermiddagsvisning av filmen Zootropolis. Dessutom håller biblioteket öppet varje dag där det kommer att hållas tipspromenader med en litterär anknytning.

Alla barn- och ungdomar erbjuds dock goda möjligheter att röra på sig. På tisdagskvällen håller exempelvis instruktören Eva Länk ett rygg- och baspass för Friskis och Svettis på Kronhagsskolan. Där kommer alla ungdomar från 14 år att få delta gratis.

På onsdag och torsdag kommer Hällefors AIF att hålla ungdomar upp till och med årskurs 6 att spela fotboll i Hällefors sporthall.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.