2016-02-08 15:41

2016-02-08 15:41

Tvärnej till särredovisning av flyktingkostnader

HÄLLEFORS: Majoriteten vill inte peka ut olika grupper

I Hällefors har SD föreslagit en särredovisning av kostnader för flyktingmottagandet . När kommunstyrelsen tog upp förslaget blev det dock tvärt nej från alla övriga partier.

Lasse Eriksson (SD) föreslår i en motion att kostnaden för asylinvandringen ska särredovisas, och att man ska redovisa statistik för hur många asylinvandrare som vistas i kommunen.

”Ingen kommunal särredovisning av olika grupper i samhället ska förekomma” beslutade kommunstyrelsen som svar på motionen. Annalena Järnberg (S) yrkade på detta och fick stöd av Moderaterna, Grythyttelistan, Vänsterpartiet, Centern och Landsbygdspartiet.

Motionen går nu vidare till fullmäktige för beslut tisdagen den 16 februari.

Lasse Eriksson (SD) föreslår i en motion att kostnaden för asylinvandringen ska särredovisas, och att man ska redovisa statistik för hur många asylinvandrare som vistas i kommunen.

”Ingen kommunal särredovisning av olika grupper i samhället ska förekomma” beslutade kommunstyrelsen som svar på motionen. Annalena Järnberg (S) yrkade på detta och fick stöd av Moderaterna, Grythyttelistan, Vänsterpartiet, Centern och Landsbygdspartiet.

Motionen går nu vidare till fullmäktige för beslut tisdagen den 16 februari.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.