2015-12-16 17:49

2015-12-16 17:49

Föreslår värme i tunnel

HÄLLEFORS: Medborgarförslag till kommunstyrelsen för beredning

Medborgarförslag. Kommunfullmäktige i Hällefors har tagit emot flera medborgarförslag som nu skickas vidare till kommunstyrelsen för beredning. Det beslutet tog kommunfullmäktige i tisdags eftermiddag.

I ett av medborgarförslagen föreslår en privatperson att det ska ordnas värme i tunneln som ska byggas under järnvägen i Hällefors. Privatpersonen menar att östra nerfarten och tunneln, samt kanske även västra anslutningen, bör utrustas med markvärme från returledning i fjärrvärmesystemet.

Genom denna åtgärd skulle både snö- och halkbekämpning kunna underlättas väsentligt.

Sätta upp belysning

Ett annat medborgarförslag handlar om att sätta upp en eller flera belysningsstolpar vid Kronhagsvägen, vid lilla korsningen ut mot Statoil.

Genom denna åtgärd skulle säkerheten förbättras för alla trafikanter, menar privatpersonen som lämnat in medborgarförslaget. För närvarande uppges det vara mörkt i korsningen dygnet runt.

Anlägga ett utegym

Ytterligare ett exempel på ett medborgarförslag handlar om att det bör anläggas ett utegym i anslutning till Hurtigtorpets motionsanläggning. Enligt förslaget skulle de boende i kommunen då kunna få bättre möjligheter till en både varierad och mångsidig träning.

Genom att placera gymet i anslutning till Hurtigtorpet skulle det gå att kombinera en löprunda eller promenad med styrketräning. Vid anläggningen finns dessutom redan både dusch- och omklädningsmöjligheter.

Totalt är det sex medborgarförslag som lämnats in.

I ett av medborgarförslagen föreslår en privatperson att det ska ordnas värme i tunneln som ska byggas under järnvägen i Hällefors. Privatpersonen menar att östra nerfarten och tunneln, samt kanske även västra anslutningen, bör utrustas med markvärme från returledning i fjärrvärmesystemet.

Genom denna åtgärd skulle både snö- och halkbekämpning kunna underlättas väsentligt.

Sätta upp belysning

Ett annat medborgarförslag handlar om att sätta upp en eller flera belysningsstolpar vid Kronhagsvägen, vid lilla korsningen ut mot Statoil.

Genom denna åtgärd skulle säkerheten förbättras för alla trafikanter, menar privatpersonen som lämnat in medborgarförslaget. För närvarande uppges det vara mörkt i korsningen dygnet runt.

Anlägga ett utegym

Ytterligare ett exempel på ett medborgarförslag handlar om att det bör anläggas ett utegym i anslutning till Hurtigtorpets motionsanläggning. Enligt förslaget skulle de boende i kommunen då kunna få bättre möjligheter till en både varierad och mångsidig träning.

Genom att placera gymet i anslutning till Hurtigtorpet skulle det gå att kombinera en löprunda eller promenad med styrketräning. Vid anläggningen finns dessutom redan både dusch- och omklädningsmöjligheter.

Totalt är det sex medborgarförslag som lämnats in.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.