2015-11-30 12:35

2015-11-30 12:35

Lottning på torget medförväntansfulla tärnor

HÄLLEFORS: Sara Lindkvist blev ljusdrottning i Hällefors

Snålblåst på torget i Hällefors hindrade inte invånarna från att komma ut när det var dags att lotta fram årets lucia. Sex förväntansfulla tjejer väntade på att få de kuvert vars innehåll skulle avslöja vilken som blev lucia och vilka som ska vara tärnor.

Tjejerna som ska sprida ljus och glädje i Hällefors när det är dags att fira lucia stod prydligt uppställda på torget när det var dags för lottningen.

Laddat med locktänger

– Inför det här har vi laddat upp med lunch och locktänger, säger Linda Skaret som sköter luciatablån i Hällefors. Ett par veckor har vi repeterat de sånger som ska framföras och vi fortsätter fram till det är dags för kröningen i Hällefors kyrka.

Känns rättvist

Luciakandidaterna Elin Adanko, Maja Andersson, Sara Lindkvist, Sara Eriksson, Edel Nilsson och Nicole Eriksson tycker att det är okej att lotta fram den som ska bära ljuskronan.

– Det känns som att det är mer rättvist om den som ska vara Lucia lottas fram, säger Elin Adanko. När det röstas kan det bli väldigt skevt, då någon kanske har stor släkt. Så det här är okej, när vi alla har samma chans.

Lät vackert

Innan det var dags för tjejerna att få sina kuvert fick de framföra några sånger på den repertoar de har. Mycket vackert lät det och publiken på plats gav den värmande applåder i snålblåsten.

– Det här lät vackert gott folk, säger kyrkoherden Per Schmidt som så klart fanns med på torget. Det bådar gott inför kröningen som sker den 12 december i Hällefors kyrka.

Julkrans

För övrigt på torget hade skolklasser bullat upp med bröd som fanns till försäljning till förmån för klasskassorna. En och annan julkrans fanns också till försäljning. Lions passade på att samla in pengar till De glömda barnen i Syrien och dess grannländer. En kampanj som drivs landsvis och lokalt i varje stad.

Tjejerna som ska sprida ljus och glädje i Hällefors när det är dags att fira lucia stod prydligt uppställda på torget när det var dags för lottningen.

Laddat med locktänger

– Inför det här har vi laddat upp med lunch och locktänger, säger Linda Skaret som sköter luciatablån i Hällefors. Ett par veckor har vi repeterat de sånger som ska framföras och vi fortsätter fram till det är dags för kröningen i Hällefors kyrka.

Känns rättvist

Luciakandidaterna Elin Adanko, Maja Andersson, Sara Lindkvist, Sara Eriksson, Edel Nilsson och Nicole Eriksson tycker att det är okej att lotta fram den som ska bära ljuskronan.

– Det känns som att det är mer rättvist om den som ska vara Lucia lottas fram, säger Elin Adanko. När det röstas kan det bli väldigt skevt, då någon kanske har stor släkt. Så det här är okej, när vi alla har samma chans.

Lät vackert

Innan det var dags för tjejerna att få sina kuvert fick de framföra några sånger på den repertoar de har. Mycket vackert lät det och publiken på plats gav den värmande applåder i snålblåsten.

– Det här lät vackert gott folk, säger kyrkoherden Per Schmidt som så klart fanns med på torget. Det bådar gott inför kröningen som sker den 12 december i Hällefors kyrka.

Julkrans

För övrigt på torget hade skolklasser bullat upp med bröd som fanns till försäljning till förmån för klasskassorna. En och annan julkrans fanns också till försäljning. Lions passade på att samla in pengar till De glömda barnen i Syrien och dess grannländer. En kampanj som drivs landsvis och lokalt i varje stad.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.