2015-09-23 09:23

2015-09-23 09:23

Seger i Formula Lådbil

HÄLLEFORS: Klass 6C i Hällefors vann Teknikerjakten

Med egenbyggda lådbilar tävlade fyra klasser årskurs 6 om vinsten i den nya tävlingen Formula Lådbil. Tre klasser kom från Klockarhagsskolan i Hällefors och en klass från Stråskolan i Karlskoga.

I fredags ställde fyra klasser från årskurs 6 upp i tävlingen Formula Lådbil som arrangerades av Karlstads universitet. Klockarhagsskolans klass 6 C stod som segrare när tävlingens tre moment vara klara.

Byggde själva

– Vi beställde en byggsats på en lådbil som vi sedan hjälptes åt att bygga, säger Valdemar Östlund. Sedan handlade det om att måla och putsa den och förbättra det som inte var bra. Bland annat var vi tvingade att göra om styrningen med att borra ett hål och korta styraxeln.

Hade bästa bilen

Valdemar Östlund berättar vidare att de förbättrade och såg till att designen blev bra och fixade även så att det fanns handbroms på bilen.

– Vår bil var den bästa och var bilen med de bästa bromsarna, säger Valdemar. Juryn bedömde utseendet och vidare fick vi åka en konbana och göra undanmanöver. Vi hade också bilen som rullade längst när vi kom ut från konbanan.

Tre moment

Studentprojektet Formula Student har i många år engagerat studenter vid Karlstads universitet att bygga en racingbil och sedan tävla mot andra högskolor. Fredagens tävling var riktat till de lite yngre förmågorna.

Totalt bedömdes tre moment och de tävlande eleverna fick berätta och motivera sina konstruktionsval.

I fredags ställde fyra klasser från årskurs 6 upp i tävlingen Formula Lådbil som arrangerades av Karlstads universitet. Klockarhagsskolans klass 6 C stod som segrare när tävlingens tre moment vara klara.

Byggde själva

– Vi beställde en byggsats på en lådbil som vi sedan hjälptes åt att bygga, säger Valdemar Östlund. Sedan handlade det om att måla och putsa den och förbättra det som inte var bra. Bland annat var vi tvingade att göra om styrningen med att borra ett hål och korta styraxeln.

Hade bästa bilen

Valdemar Östlund berättar vidare att de förbättrade och såg till att designen blev bra och fixade även så att det fanns handbroms på bilen.

– Vår bil var den bästa och var bilen med de bästa bromsarna, säger Valdemar. Juryn bedömde utseendet och vidare fick vi åka en konbana och göra undanmanöver. Vi hade också bilen som rullade längst när vi kom ut från konbanan.

Tre moment

Studentprojektet Formula Student har i många år engagerat studenter vid Karlstads universitet att bygga en racingbil och sedan tävla mot andra högskolor. Fredagens tävling var riktat till de lite yngre förmågorna.

Totalt bedömdes tre moment och de tävlande eleverna fick berätta och motivera sina konstruktionsval.