2015-09-04 15:31

2015-09-04 15:31

Station där manbyter marmelad

GRYTHYTTAN: Annorlunda grepp under lördagen

På Grythyttan station hade ägarna tröttnat på att den stora väntsalen stod oanvänd så de såg till att anordna en marmeladbytardag. Dit kan man i dag lördag komma med sin hemgjorda marmelad och byta mot något annat.

– Det är tänkt att det ska vara en liten bytesmarknad, efter principen att om man har en massa röda vinbärsbuskar och fått jättegod saft och sylt, men framåt november kanske man har tröttnat på smaken men har burkar kvar, säger Mikko Lindskog.

Mikko Lindskog och sambon Anja Rauch har renoverat det gamla stationshuset i Grythyttan sedan 2012 och under renoveringen, som tar sin lilla tid, har de tyckt att det är synd att den gamla vänthallen stått oanvänd.

– Vi tyckte det vore bättre om man kunde använda väntsalen till något skojigt också.

Finns plats för fler

Det är andra året som de anordnar en marmeladbytardag.

Förra året var det ganska många som dök upp och skulle det bli trångt så finns det plats att byta stående.

– Det var en tio tolv personer som kom, i år vill vi gärna ha flera. Det är en fördel att det är inomhus, om det kommer regn gör det inget.

Men man får ta med sig mer än bara marmelad.

– Ja, har du bakat gott bröd hemma så går det också, det är mest att man gjort det själv och som man vill byta, vill man byta marmelad mot pengar går väl det. Men det är tänkt att bara vara bytesdag.

– Det är tänkt att det ska vara en liten bytesmarknad, efter principen att om man har en massa röda vinbärsbuskar och fått jättegod saft och sylt, men framåt november kanske man har tröttnat på smaken men har burkar kvar, säger Mikko Lindskog.

Mikko Lindskog och sambon Anja Rauch har renoverat det gamla stationshuset i Grythyttan sedan 2012 och under renoveringen, som tar sin lilla tid, har de tyckt att det är synd att den gamla vänthallen stått oanvänd.

– Vi tyckte det vore bättre om man kunde använda väntsalen till något skojigt också.

Finns plats för fler

Det är andra året som de anordnar en marmeladbytardag.

Förra året var det ganska många som dök upp och skulle det bli trångt så finns det plats att byta stående.

– Det var en tio tolv personer som kom, i år vill vi gärna ha flera. Det är en fördel att det är inomhus, om det kommer regn gör det inget.

Men man får ta med sig mer än bara marmelad.

– Ja, har du bakat gott bröd hemma så går det också, det är mest att man gjort det själv och som man vill byta, vill man byta marmelad mot pengar går väl det. Men det är tänkt att bara vara bytesdag.