2015-07-30 06:00

2015-07-30 06:00

Spring för det goda i parken

HÄLLEFORS: Krokbornsjoggen på söndag

På söndag eftermiddag är det motionsdag i Krokbornsparken i Hällefors. Då arrangerar Hällefors löparklubb Krokbornsjoggen, med start och mål i parken. Förutom motionen ger tävlingen förhoppningsvis ett gott tillskott till välgörande ändamål.

– Vi har haft träningstävlingar internt i klubben flera år, men nu skulle Krokborns vänner ha en dag för välbefinnande och frågade oss om vi ville ha en tävling då, så då flyttade vi den till nu på söndag, säger Bengt Carlsson i löparklubben.

Nu är tävlingen öppen för alla som vill vara med. Det finns en klass för små och en för stora, och:

– Det är fri fart! säger Bengt Carlsson.

Man får springa som en vettvilling om man har kondition därtill – eller ta en stillsam promenad. Rundan för barn är 500 meter och för vuxna fem kilometer, och de går i naturskön omgivning. Barnens bana går helt inne i parken och de vuxna får en tur även utanför grindarna.

– Starten är inne i parken och sen går banan ut så man springer en liten bit utanför parken och sen in igen, så de sista 1500 meterna springer man inne i parken. Det finns en stig som går runt hela ytterkanten på parken. Det är en fin stig och det är många som gått och strosat på den genom åren! säger Bengt Carlsson.

Målet är vid fontänen och apropå vatten får den som vill åka till Hurtigtorpet och låna dusch där efteråt.

Startavgiften är minst 20 kronor. Man anmäler sig senast en halvtimme för start och pengarna som flyter in går till välgörande ändamål. Man kan betala till klubben som sätter in pengarna på ett 90-konto, eller själv swisha in pengar och visa upp i starten att man gjort det.

– Vi har haft träningstävlingar internt i klubben flera år, men nu skulle Krokborns vänner ha en dag för välbefinnande och frågade oss om vi ville ha en tävling då, så då flyttade vi den till nu på söndag, säger Bengt Carlsson i löparklubben.

Nu är tävlingen öppen för alla som vill vara med. Det finns en klass för små och en för stora, och:

– Det är fri fart! säger Bengt Carlsson.

Man får springa som en vettvilling om man har kondition därtill – eller ta en stillsam promenad. Rundan för barn är 500 meter och för vuxna fem kilometer, och de går i naturskön omgivning. Barnens bana går helt inne i parken och de vuxna får en tur även utanför grindarna.

– Starten är inne i parken och sen går banan ut så man springer en liten bit utanför parken och sen in igen, så de sista 1500 meterna springer man inne i parken. Det finns en stig som går runt hela ytterkanten på parken. Det är en fin stig och det är många som gått och strosat på den genom åren! säger Bengt Carlsson.

Målet är vid fontänen och apropå vatten får den som vill åka till Hurtigtorpet och låna dusch där efteråt.

Startavgiften är minst 20 kronor. Man anmäler sig senast en halvtimme för start och pengarna som flyter in går till välgörande ändamål. Man kan betala till klubben som sätter in pengarna på ett 90-konto, eller själv swisha in pengar och visa upp i starten att man gjort det.