2018-03-13 06:00

2018-03-13 06:00

"Jag är mycket stolt"

FUTSAL: Bollkamp och samhörighet i Stoppa utvisningarna cup

Filipstads tre futsallag klarade sig inget vidare i helgens Stoppa utvisningarna cup.
Arrangören, Norouz Ali Amini är ändå mycket nöjd över hela turneringen – budskapet, att stötta ensamkommande flyktingbarn, nådde väl ut. Nu flaggar han för en fortsättning.

Återkommande har Norouz Ali Amini arrangerat Sportlovscupen I Filipstad. I år ville han dock ta turneringen till en ny nivå och skänka den ett än större syfte. Namnet omformades till Stoppa utvisningarna cup och blev en manifestation för att uppmärksamma situationen för ensamkommande flyktingbarn.

För nog är det så, menar Amini – sport är något som förenar.

Turneringen hölls i Ferlinhallen och pågick under hela lördagen. Totalt kämpade tolv lag om segern, tre av dem kom från Filipstad, resten från andra platser i landet, så som Stockholm, Göteborg och Örebro.

Laget som gjorde allra bäst i från sig var FC Omit från Örebro som vann hela turneringen. Sämre gick det dock för de tre hemmalagen.

– De gick inte vidare från gruppspelet, så det gick inte så bra som vi trodde, säger Amini som dock inte deppar över det – hela cupen var en stor framgång, berättar han.

– Jag är jättenöjd över helgen, det gick riktigt bra. Det var många fina människor på plats och alla – spelarna, publiken, domarna, respekterade varandra. Alla satt tillsammans och kollade på matcherna och det var det som var vårt syfte – att alla skulle umgås med varandra, ingen skulle sitta för sig. Det är jag stolt över, säger Amini.

Cupens andra stora syfte, att höja rösten för de ensamkommande, nådde också väl ut, anser han.

– Vi ville visa mänskligheten att vi står bakom dem som inte har uppehållstillstånd men som vill stanna för att skapa sig ett bättre liv. För på något sätt kan vi hjälpa dem, bara vi hjälps åt.

Tror du arrangemanget kan göra skillnad?

– Ja, det tror jag. Jag fick några samtal från olika personer och företag som också jobbar med sådana här frågor. De var stolta att lilla Filipstad gjorde det här. Det betyder ju mycket, speciellt för mig.

Kommer Stoppa utvisningarna cup att arrangeras igen?

– Det har vi redan bestämt faktiskt. Vi har satt datum om ett år, men kommer kanske hålla något utomhus, på konstgräsplanen här i Filipstad, redan till sommaren.

Återkommande har Norouz Ali Amini arrangerat Sportlovscupen I Filipstad. I år ville han dock ta turneringen till en ny nivå och skänka den ett än större syfte. Namnet omformades till Stoppa utvisningarna cup och blev en manifestation för att uppmärksamma situationen för ensamkommande flyktingbarn.

För nog är det så, menar Amini – sport är något som förenar.

Turneringen hölls i Ferlinhallen och pågick under hela lördagen. Totalt kämpade tolv lag om segern, tre av dem kom från Filipstad, resten från andra platser i landet, så som Stockholm, Göteborg och Örebro.

Laget som gjorde allra bäst i från sig var FC Omit från Örebro som vann hela turneringen. Sämre gick det dock för de tre hemmalagen.

– De gick inte vidare från gruppspelet, så det gick inte så bra som vi trodde, säger Amini som dock inte deppar över det – hela cupen var en stor framgång, berättar han.

– Jag är jättenöjd över helgen, det gick riktigt bra. Det var många fina människor på plats och alla – spelarna, publiken, domarna, respekterade varandra. Alla satt tillsammans och kollade på matcherna och det var det som var vårt syfte – att alla skulle umgås med varandra, ingen skulle sitta för sig. Det är jag stolt över, säger Amini.

Cupens andra stora syfte, att höja rösten för de ensamkommande, nådde också väl ut, anser han.

– Vi ville visa mänskligheten att vi står bakom dem som inte har uppehållstillstånd men som vill stanna för att skapa sig ett bättre liv. För på något sätt kan vi hjälpa dem, bara vi hjälps åt.

Tror du arrangemanget kan göra skillnad?

– Ja, det tror jag. Jag fick några samtal från olika personer och företag som också jobbar med sådana här frågor. De var stolta att lilla Filipstad gjorde det här. Det betyder ju mycket, speciellt för mig.

Kommer Stoppa utvisningarna cup att arrangeras igen?

– Det har vi redan bestämt faktiskt. Vi har satt datum om ett år, men kommer kanske hålla något utomhus, på konstgräsplanen här i Filipstad, redan till sommaren.

  • Emely Wallo Bergare

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.