2017-11-10 16:50

2017-11-10 16:50

Johanna Hultgren uttagen till VM

INNEBANDY: Tog sina första steg som spelare i Spångbergshallen

Sverige är på jakt efter sitt sjätte VM-guld i följd. En av dem som kan komma hem från Bratislava med en guldmedalj om halsen är Iksuspelaren Johanna Hultgren som kommer från Filipstad.
Under fredagen blev det officiellt att hon hade blivit uttagen i den svenska 20-mannatruppen.

Johanna Hultgren började sin bana som innebandyspelare i Filipstad och Spångbergshallen.

På karriärvägen till mästarklubben Iksu från Umeå, där hon spelar i dag, har hon även representerat klubbar som Hagfors och Kais Mora.

Under fredagen blev det klart att hon blivit uttagen till Sveriges landslag som ska spela VM i Bratislava den 1-9 december. Förbundskaptenen har tagit ut en trupp med sammanlagt nio VM-debutanter, varav Johanna Hultgren är en av dem.

– Det är en karaktärsspelare, hon är fysisk och en bra avslutare. Hon har alltid riktigt bra attityd. Det är också viktigt med right-spelare för att få en bra balans, säger Andreas Lundmark om Johanna Hultgren.

Johanna Hultgren började sin bana som innebandyspelare i Filipstad och Spångbergshallen.

På karriärvägen till mästarklubben Iksu från Umeå, där hon spelar i dag, har hon även representerat klubbar som Hagfors och Kais Mora.

Under fredagen blev det klart att hon blivit uttagen till Sveriges landslag som ska spela VM i Bratislava den 1-9 december. Förbundskaptenen har tagit ut en trupp med sammanlagt nio VM-debutanter, varav Johanna Hultgren är en av dem.

– Det är en karaktärsspelare, hon är fysisk och en bra avslutare. Hon har alltid riktigt bra attityd. Det är också viktigt med right-spelare för att få en bra balans, säger Andreas Lundmark om Johanna Hultgren.