2017-10-10 06:00

2017-10-10 06:00

Tålamod bakom Filipstads vändning

INNEBANDY: Filipstad–Grums 10–8

Filipstad hade tappat en 4–1-ledning och såg i den andra perioden ut som ett bottenlag.

Men spelarna tappade aldrig tålamodet och såg aldrig skakade ut. Därför kunde laget vända 7–8-underläget till en seger med två bollar i den sista akten.

– Vi gick tillbaka till grunderna i sista perioden, framåt visste vi att vi var bra, säger FIBK-tränaren Emil Olsson-Höök.

Lördagens match i Spångbergshallen svängde ordentligt.

I den första perioden ryckte Filipstad ifrån till en ledning med 4–1 innan Grums bara minuten innan periodpausen fick in en reducering till 2–4.

Och det skulle komma att visa sig bli en reducering som fick ordentlig fart på gästerna i den andra perioden.

Laget sköljde över Filipstad som slutade att samarbeta i försvarsarbetet. Grums skickliga offensiva spelare bjöds på alldeles för många chanser för att inte misslyckas med att vända till en 7–6-ledning inför den sista perioden.

– När det gäller offensiven tycker jag att vi spelade bra. Vi borde ha avgjort matchen redan i den första perioden, men då stod deras målvakt (Jörgen Ångman) för många bra räddningar. Känslan var att vi borde ha haft en ledning med fyra-fem mål efter den första perioden, men i stället fick de häng på oss, säger Filipstads tränare Emil Olsson-Höök.

Filipstads slarviga spel i den andra perioden var dock som bortblåst under de sista 20 minuterna.

– Ja, i den tredje perioden backade vi hem och lät Grums möta ett uppställt försvar. Det gjorde att vi kunna erövra bollen i tidigare skeden och med det fick vi tillbaka kontrollen. Vi visade också bra tålamod och stressade aldrig upp oss, säger Emil Olsson-Höök.

Filipstad har inlett serien med två segrar i följd.

– I båda matcherna som vi har vunnit har vi visat en jäkla lagmoral och styrka. Det är tidigt på säsongen än, men när allt har fått sätta sig tror jag att vi bara kommer att bli bättre, säger han.

Mål, Filipstad: David Endl 2, Johan Ryhed 2, Daniel Sjöberg, Victor Haraldsson, Eric Stjerngren-Jonestad, självmål, Markus Ståhl, Magnus Stjernberg. Grums: Johan Eklöf 3, Sebastian Brattås 2, Emil Nilsson, Adam Röhr, Oscar Park.

Lördagens match i Spångbergshallen svängde ordentligt.

I den första perioden ryckte Filipstad ifrån till en ledning med 4–1 innan Grums bara minuten innan periodpausen fick in en reducering till 2–4.

Och det skulle komma att visa sig bli en reducering som fick ordentlig fart på gästerna i den andra perioden.

Laget sköljde över Filipstad som slutade att samarbeta i försvarsarbetet. Grums skickliga offensiva spelare bjöds på alldeles för många chanser för att inte misslyckas med att vända till en 7–6-ledning inför den sista perioden.

– När det gäller offensiven tycker jag att vi spelade bra. Vi borde ha avgjort matchen redan i den första perioden, men då stod deras målvakt (Jörgen Ångman) för många bra räddningar. Känslan var att vi borde ha haft en ledning med fyra-fem mål efter den första perioden, men i stället fick de häng på oss, säger Filipstads tränare Emil Olsson-Höök.

Filipstads slarviga spel i den andra perioden var dock som bortblåst under de sista 20 minuterna.

– Ja, i den tredje perioden backade vi hem och lät Grums möta ett uppställt försvar. Det gjorde att vi kunna erövra bollen i tidigare skeden och med det fick vi tillbaka kontrollen. Vi visade också bra tålamod och stressade aldrig upp oss, säger Emil Olsson-Höök.

Filipstad har inlett serien med två segrar i följd.

– I båda matcherna som vi har vunnit har vi visat en jäkla lagmoral och styrka. Det är tidigt på säsongen än, men när allt har fått sätta sig tror jag att vi bara kommer att bli bättre, säger han.

Mål, Filipstad: David Endl 2, Johan Ryhed 2, Daniel Sjöberg, Victor Haraldsson, Eric Stjerngren-Jonestad, självmål, Markus Ståhl, Magnus Stjernberg. Grums: Johan Eklöf 3, Sebastian Brattås 2, Emil Nilsson, Adam Röhr, Oscar Park.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.