2017-10-07 10:22

2017-10-07 10:22

Urladdning av Filipstad

ISHOCKEY: Filipstad–Kil 7–3

Under försäsongen har Filipstad spelat bra, men haft problem med målskyttet.
I fredagskvällens seriepremiär hemma mot Kil blev det islossning på den fronten.
Filipstad sköt mängder av skott och vann rättvist med 7–3.

576 åskådare kom till Wasahallen under fredagskvällen för att uppleva seriepremiären i division 2.

Kil fick första ordet i matchen när Tobias Björk satte 1–0 efter en kontring, men känslan från start var ändå att Filipstad var det klart bättre laget.

Filipstad skulle komma att göra sju mål i matchen, men laget fick inte till den effektivitet som det så länge har letat efter förrän i den andra akten. För i den första perioden var det Kils målvakt Oscar Skoglund som höll laget kvar i matchen, Filipstad var värt betydligt fler mål än Marcus Karlssons kvittering till 1–1. Jonatan Fernström och Billy Dahlgren hade flera avslut som förtjänade bättre öden än att räddas av Oscar Skoglund. Dessutom stod Kils keeper för en monsterplock när Sammy Svensson drog på ett slagskott från tre meters håll i slottet.

FIF spelade dock med tålamod. Laget visade med tydlighet att det inte brydde sig om att det inte hade fått någon vidare utdelning i den första perioden. I stället gnuggade laget på och skapade chanser – och till slut orkade inte Kilsmålvakten täcka upp för sina medspelares brist på ork och förhållandevis svaga försvarsspel. Klasskillnaden mellan Filipstad och Kil var stor i den andra perioden. Ludvig Magnusson, Billy Dahlgren, Anton Magnusson och Johan Jakobsson gjorde alla varsitt mål i mellanakten och matchen kändes i det läget avgjord.

Kil sprattlade dock till i inledningen på den tredje perioden när förre Filipstadsspelaren Samuel Bergqvist reducerade till 3–5. Adam Pettergård och Anton Magnusson såg dock till att replikera snabbt med varsitt mål och med det försvann det som var kvar av spänningen i matchen.

Filipstads seriepremiär gav laget en utmärkt start på säsongen. Att sex olika spelare fick göra mål var viktigt inför fortsättningen och ett kvitto på att laget kan vara giftigt framåt även utan långtidsskadade poängkungen Adam Björklund i truppen.

Mål, Filipstad: Anton Magnusson 2, Marcus Karlsson, Ludvig Magnusson, Billy Dahlgren, Johan Jakobsson, Adam Pettergård. Kil: Tobias Björk, Tobias Robertsson, Samuel Bergqvist.

576 åskådare kom till Wasahallen under fredagskvällen för att uppleva seriepremiären i division 2.

Kil fick första ordet i matchen när Tobias Björk satte 1–0 efter en kontring, men känslan från start var ändå att Filipstad var det klart bättre laget.

Filipstad skulle komma att göra sju mål i matchen, men laget fick inte till den effektivitet som det så länge har letat efter förrän i den andra akten. För i den första perioden var det Kils målvakt Oscar Skoglund som höll laget kvar i matchen, Filipstad var värt betydligt fler mål än Marcus Karlssons kvittering till 1–1. Jonatan Fernström och Billy Dahlgren hade flera avslut som förtjänade bättre öden än att räddas av Oscar Skoglund. Dessutom stod Kils keeper för en monsterplock när Sammy Svensson drog på ett slagskott från tre meters håll i slottet.

FIF spelade dock med tålamod. Laget visade med tydlighet att det inte brydde sig om att det inte hade fått någon vidare utdelning i den första perioden. I stället gnuggade laget på och skapade chanser – och till slut orkade inte Kilsmålvakten täcka upp för sina medspelares brist på ork och förhållandevis svaga försvarsspel. Klasskillnaden mellan Filipstad och Kil var stor i den andra perioden. Ludvig Magnusson, Billy Dahlgren, Anton Magnusson och Johan Jakobsson gjorde alla varsitt mål i mellanakten och matchen kändes i det läget avgjord.

Kil sprattlade dock till i inledningen på den tredje perioden när förre Filipstadsspelaren Samuel Bergqvist reducerade till 3–5. Adam Pettergård och Anton Magnusson såg dock till att replikera snabbt med varsitt mål och med det försvann det som var kvar av spänningen i matchen.

Filipstads seriepremiär gav laget en utmärkt start på säsongen. Att sex olika spelare fick göra mål var viktigt inför fortsättningen och ett kvitto på att laget kan vara giftigt framåt även utan långtidsskadade poängkungen Adam Björklund i truppen.

Mål, Filipstad: Anton Magnusson 2, Marcus Karlsson, Ludvig Magnusson, Billy Dahlgren, Johan Jakobsson, Adam Pettergård. Kil: Tobias Björk, Tobias Robertsson, Samuel Bergqvist.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.