2017-06-16 16:44

2017-06-16 16:44

VM-förare gästade Flottuvan

MOTOCROSS: Slog varvrekordet med över fem sekunder

För bara några veckor sedan tävlade Eddie Hjortmarker för Sverige i en VM-deltävling i Frankrike.

Under torsdagen dök han upp på Flottuvan i Filipstad, för att träna inför helgens SM-deltävling i Årsunda.

Gästspelet slutade med att han slog varvrekordet på Flottuvans nuvarande bansträckning med över fem sekunder.

I slutet av maj tampades Eddie Hjortmarker med världseliten under VM-deltävlingen i franska Ernée.

Kommande helg ska han försöka plocka så många poäng som möjligt under SM-deltävlingen i Årsunda.

Och för att förbereda sig för uppgiften genomförde Kinds MK-föraren Eddie Hjortmarker ett träningspass på Flottuvans bana i Filipstad.

– Jag körde på Flottuvan en eller två gånger förra året, eftersom killen som hjälper mig med fjädringen bor i Karlskoga. Med tanke på att jag var på väg till SM som avgörs i Årsunda den här helgen passade det bra för mig att träna i Filipstad eftersom banan precis som i Årsunda är en sandbana, det blev ett perfekt tillfälle att ställa in fjädringen till underlaget, säger Eddie Hjortmarker.

Träningspasset blev lyckat, för när han klev av cykeln hade han slagit Hagforsföraren Henrik Larssons varvrekord på den nuvarande bansträckningen. Henrik Larsson hade tidigare klarat att köra ett varv på en minut, 38 sekunder och 55 hundradelar, Eddie Hjortmarker putsade det med över fem sekunder till 1,33,16.

– Ja, det var ju lite roligt att kunna slå det, säger han.

Flottuvans bana ger förare på alla nivåer en utmaning. När den svenske VM-föraren lämnade Filipstad kände han att han hade fått ett bra träningspass.

– Flottuvan är en jättefin bana med en bra sträckning. Hela anläggningen är bra och det är kul att köra i Filipstad, säger han.

Du ligger på sjunde plats i totalställningen inför SM-deltävlingen i Årsunda, kan träningspasset i Filipstad ta dig hela vägen till toppen?

– Ja, det är vad jag hoppas på i alla fall. Jag har haft en del oflyt i SM-heaten hittills. Som bäst har jag blivit trea och det är någonstans där jag vill vara. Det kändes riktigt bra i Filipstad och jag får försöka att ta med mig den känslan till helgen.

I slutet av maj tampades Eddie Hjortmarker med världseliten under VM-deltävlingen i franska Ernée.

Kommande helg ska han försöka plocka så många poäng som möjligt under SM-deltävlingen i Årsunda.

Och för att förbereda sig för uppgiften genomförde Kinds MK-föraren Eddie Hjortmarker ett träningspass på Flottuvans bana i Filipstad.

– Jag körde på Flottuvan en eller två gånger förra året, eftersom killen som hjälper mig med fjädringen bor i Karlskoga. Med tanke på att jag var på väg till SM som avgörs i Årsunda den här helgen passade det bra för mig att träna i Filipstad eftersom banan precis som i Årsunda är en sandbana, det blev ett perfekt tillfälle att ställa in fjädringen till underlaget, säger Eddie Hjortmarker.

Träningspasset blev lyckat, för när han klev av cykeln hade han slagit Hagforsföraren Henrik Larssons varvrekord på den nuvarande bansträckningen. Henrik Larsson hade tidigare klarat att köra ett varv på en minut, 38 sekunder och 55 hundradelar, Eddie Hjortmarker putsade det med över fem sekunder till 1,33,16.

– Ja, det var ju lite roligt att kunna slå det, säger han.

Flottuvans bana ger förare på alla nivåer en utmaning. När den svenske VM-föraren lämnade Filipstad kände han att han hade fått ett bra träningspass.

– Flottuvan är en jättefin bana med en bra sträckning. Hela anläggningen är bra och det är kul att köra i Filipstad, säger han.

Du ligger på sjunde plats i totalställningen inför SM-deltävlingen i Årsunda, kan träningspasset i Filipstad ta dig hela vägen till toppen?

– Ja, det är vad jag hoppas på i alla fall. Jag har haft en del oflyt i SM-heaten hittills. Som bäst har jag blivit trea och det är någonstans där jag vill vara. Det kändes riktigt bra i Filipstad och jag får försöka att ta med mig den känslan till helgen.