2017-06-16 06:00

2017-06-16 06:00

Lovande start på säsongen för Filipstad

MOTOCROSS

Filipstad har hunnit köra tre deltävlingar i division 3 den här säsongen

Laget har haft brist på förare, men har ändå inlett lovande. I den första deltävlingen som kördes den 25 maj i Kristinehamn lyckades tre av fem Filipstadsförare nå en plats i A-finalen. Laget drabbades av ett motorhaveri i finalen men lyckades ändå kamma hem en sammanlagd sjätteplats.

Även i deltävlingen i Sunne ställde laget upp med fem förare. Efter ett bra kval fick Filipstad tre platser i A-finalen, men även där blev det ett haveri och en sjätteplats. På nationaldagen hölls tävlingen i Lidköping och där kom två Filipstadsförare till start. Mattis Persson och Robin Koitti kämpade tappert och fick poäng med sig hem till Filipstad.

Laget tar nu sikte på kommande uppgifter och förhoppningen är att det ska kunna ställa upp med fullt lag, det vill säga åtta förare, i deltävlingarna.

Filipstad har hunnit köra tre deltävlingar i division 3 den här säsongen

Laget har haft brist på förare, men har ändå inlett lovande. I den första deltävlingen som kördes den 25 maj i Kristinehamn lyckades tre av fem Filipstadsförare nå en plats i A-finalen. Laget drabbades av ett motorhaveri i finalen men lyckades ändå kamma hem en sammanlagd sjätteplats.

Även i deltävlingen i Sunne ställde laget upp med fem förare. Efter ett bra kval fick Filipstad tre platser i A-finalen, men även där blev det ett haveri och en sjätteplats. På nationaldagen hölls tävlingen i Lidköping och där kom två Filipstadsförare till start. Mattis Persson och Robin Koitti kämpade tappert och fick poäng med sig hem till Filipstad.

Laget tar nu sikte på kommande uppgifter och förhoppningen är att det ska kunna ställa upp med fullt lag, det vill säga åtta förare, i deltävlingarna.