2017-04-21 06:00

2017-04-21 06:00

Cupen blev ett äventyr

INNEBANDY: Händelser ur en aktivs perspektiv

Att åka på cup med sitt lag kan ge många roliga minnen och en starkare gruppkänsla.
Här ger Wilma Johansson, som praktiserade på FT under en dag, sin berättelse om hur det var att åka på cup till Linköping med sina lagkamrater i Filipstads flickor 01-04-lag.

Allt började med att vi hade på börjat vår långa resa till Linköping. Vi hade match redan samma dag som vi åkte. Vi hade endast åkt några mil ifrån Filipstad och bilen började krångla och motorlampan tände sig. Vi stannade efter vägen för att se vad problemet var, men vi visste inte riktigt. Vi kör iväg igen och motorlampan tändes igen. Nu visste vi att det var något fel på bilen så vi beslutade oss att åka till Helmia i Karlskoga som var det närmaste stället att kolla upp bilen. Personalen kollar på bilen och de vet inte riktigt var felet är. Vi får ringa efter vår farmor och får byta bil med henne. När vi väl hade bytt bil så var jag och min kompis Benedict stressade över att vi inte skulle hinna fram i tid. När de andra typ var framme var vi ungefär en och en halv till två timmar efter. Men vi hann i tid och vi hann till och med äta middag innan matchen.

Första matchen var i friidrottshallen mot Ale. Vi tog först ledningen med 1–0, sen efter en stund gjorde vi ett till mål så nu stod det 2–0 till Filipstad. Efter det kom Ale ikapp och gjorde ett mål så nu stod det 1–2. Ale gjorde ett till mål vid endast fyra minuter kvar, och matchen slutade 2–2.

När vi kom tillbaka till Arenaskolan som det hette där vi sov, så åt vi lite frukt och Wasamackor och pratade med varandra. Det hände inte så mycket mer den fredagskvällen bara att vi gick och la oss.

Nästa dag alltså lördagen den 8 april så gick vid upp vid åttatiden och skulle gå och äta frukost. Frukosten var helt okej tyckte de flesta. Vi hade vår första match klockan 12.10. Vi var inte alls taggade innan matchen, och det kan varit därför matchen slutade som den gjorde, den slutade med förlust med 0–4. Matchen var mot självaste Linköping. Men vi kämpade ändå och vi gjorde en bra insats. Efter matchen åt vi lunch, lunchen var helt okej. Efter lunchen återvände vi till skolan där vi sov. Där körde vi lite lekar och utmaningar.

Nästa match var klockan 16.50 och den var emot Almunge. Vi var ganska taggade denna match, och vi gjorde en väldigt bra insats. Almunge gjorde första målet så det stod 0–1 till dem sen gjorde de ett till mål så det stod 0–2 till dem. Sen gjorde Lovisa Bednars första målet assisterad av Anna Grindbo och nu stod det 1–2. Efter det gjorde Almunge ett till mål och det stod nu 1–3 till dem. Strax där efter gjorde Matilda strand det andra målet och det stod nu 2–3. Vid minut 19.58 fick Lovisa Bednars utvisning för otillåtet slag, och vi var endast fyra stycken på planen plus målvakt. Strax där efter fick en i Almunges lag utvisning för hands. Inte långt därefter så gjorde Matilda Strand ett till mål assisterad av Lovisa Bednars. Nu stod det 3–3 och matchen slutade även så.

Vi hade en till match och den började klockan 21.00 och var mot Tumba. Vi var jättetaggade innan matchen och ville verkligen vinna den. Matchen började bra och efter endast två minuter och 58 sekunder så gjorde Matilda Strand matchens första mål. Efter ett tag kvitterade Tumba så det stod nu 1–1. Med endast två minuter kvar så gör Tumba ett till mål och de vinner matchen med 2–1. Vi jobbade som ett lag och hade många chanser. Vi var stolta och glada ändå för så bra har vi nästan aldrig spelat, och som vi kämpade. Det var en väldigt jämn match och vi förtjänade att vinna, tycker jag.

Nästa dag så visste vi inte om vi skulle bara spela en match eller två matcher. Det berodde på hur det skulle bli i första matchen. Vi var taggade och ville vinna matchen så vi kunde spela om förstaplatsen i B-finalen som vi hade hamnat i. Matchen började bra och efter endast fem minuter så gjorde Johanna Svensson matchens första mål. Efter ett bra tag gjorde Mantorp sitt första mål så det stod 1–1. När klockan stod på 26.51 och endast fyra minuter kvar lyckas Lova Danielsson göra ett mål och vi vann matchen med 2–1 mot Mantorp. Nu var det bara att tagga till för cupens sista match. Vi alla var slitna och trötta eftersom vi bara var nio utespelare och en målvakt så totalt tio personer. Men vi skulle ända göra vårt bästa och försöka vinna den sista matchen. De vi skulle möta hette Fristads Goif. Vi höll emot ett bra tag och försökte göra mål men vi hade väldigt otur och lyckades inte träffa i mål. Efter nio minuter gjorde Fristad mål så det stod 0–1 till dem. Vid minut 15.02 fick Fristad en utvisad, kort därefter fick vi en utvisad och det var Matilda Strand som blev utvisad för otillåtet slag. Strax där efter fick vi en till utvisad och denna gång var det Lovisa Bednars som åkte ut för otillåten trängning. Vid minut 15.12 så gjorde Fristad ännu ett mål och det stod nu 0–2 till Fristad. Inte långt därefter gjorde Fristad matchens sista mål och det stod nu 0–3 till dem. Det var så matchen slutade, en förlust för oss men en bra insats av alla inblandade.

Och ett stort tack till alla spelare, ledare och föräldrar som bidrog till en bra helg för FIBK F01-04 i Linköping.

Allt började med att vi hade på börjat vår långa resa till Linköping. Vi hade match redan samma dag som vi åkte. Vi hade endast åkt några mil ifrån Filipstad och bilen började krångla och motorlampan tände sig. Vi stannade efter vägen för att se vad problemet var, men vi visste inte riktigt. Vi kör iväg igen och motorlampan tändes igen. Nu visste vi att det var något fel på bilen så vi beslutade oss att åka till Helmia i Karlskoga som var det närmaste stället att kolla upp bilen. Personalen kollar på bilen och de vet inte riktigt var felet är. Vi får ringa efter vår farmor och får byta bil med henne. När vi väl hade bytt bil så var jag och min kompis Benedict stressade över att vi inte skulle hinna fram i tid. När de andra typ var framme var vi ungefär en och en halv till två timmar efter. Men vi hann i tid och vi hann till och med äta middag innan matchen.

Första matchen var i friidrottshallen mot Ale. Vi tog först ledningen med 1–0, sen efter en stund gjorde vi ett till mål så nu stod det 2–0 till Filipstad. Efter det kom Ale ikapp och gjorde ett mål så nu stod det 1–2. Ale gjorde ett till mål vid endast fyra minuter kvar, och matchen slutade 2–2.

När vi kom tillbaka till Arenaskolan som det hette där vi sov, så åt vi lite frukt och Wasamackor och pratade med varandra. Det hände inte så mycket mer den fredagskvällen bara att vi gick och la oss.

Nästa dag alltså lördagen den 8 april så gick vid upp vid åttatiden och skulle gå och äta frukost. Frukosten var helt okej tyckte de flesta. Vi hade vår första match klockan 12.10. Vi var inte alls taggade innan matchen, och det kan varit därför matchen slutade som den gjorde, den slutade med förlust med 0–4. Matchen var mot självaste Linköping. Men vi kämpade ändå och vi gjorde en bra insats. Efter matchen åt vi lunch, lunchen var helt okej. Efter lunchen återvände vi till skolan där vi sov. Där körde vi lite lekar och utmaningar.

Nästa match var klockan 16.50 och den var emot Almunge. Vi var ganska taggade denna match, och vi gjorde en väldigt bra insats. Almunge gjorde första målet så det stod 0–1 till dem sen gjorde de ett till mål så det stod 0–2 till dem. Sen gjorde Lovisa Bednars första målet assisterad av Anna Grindbo och nu stod det 1–2. Efter det gjorde Almunge ett till mål och det stod nu 1–3 till dem. Strax där efter gjorde Matilda strand det andra målet och det stod nu 2–3. Vid minut 19.58 fick Lovisa Bednars utvisning för otillåtet slag, och vi var endast fyra stycken på planen plus målvakt. Strax där efter fick en i Almunges lag utvisning för hands. Inte långt därefter så gjorde Matilda Strand ett till mål assisterad av Lovisa Bednars. Nu stod det 3–3 och matchen slutade även så.

Vi hade en till match och den började klockan 21.00 och var mot Tumba. Vi var jättetaggade innan matchen och ville verkligen vinna den. Matchen började bra och efter endast två minuter och 58 sekunder så gjorde Matilda Strand matchens första mål. Efter ett tag kvitterade Tumba så det stod nu 1–1. Med endast två minuter kvar så gör Tumba ett till mål och de vinner matchen med 2–1. Vi jobbade som ett lag och hade många chanser. Vi var stolta och glada ändå för så bra har vi nästan aldrig spelat, och som vi kämpade. Det var en väldigt jämn match och vi förtjänade att vinna, tycker jag.

Nästa dag så visste vi inte om vi skulle bara spela en match eller två matcher. Det berodde på hur det skulle bli i första matchen. Vi var taggade och ville vinna matchen så vi kunde spela om förstaplatsen i B-finalen som vi hade hamnat i. Matchen började bra och efter endast fem minuter så gjorde Johanna Svensson matchens första mål. Efter ett bra tag gjorde Mantorp sitt första mål så det stod 1–1. När klockan stod på 26.51 och endast fyra minuter kvar lyckas Lova Danielsson göra ett mål och vi vann matchen med 2–1 mot Mantorp. Nu var det bara att tagga till för cupens sista match. Vi alla var slitna och trötta eftersom vi bara var nio utespelare och en målvakt så totalt tio personer. Men vi skulle ända göra vårt bästa och försöka vinna den sista matchen. De vi skulle möta hette Fristads Goif. Vi höll emot ett bra tag och försökte göra mål men vi hade väldigt otur och lyckades inte träffa i mål. Efter nio minuter gjorde Fristad mål så det stod 0–1 till dem. Vid minut 15.02 fick Fristad en utvisad, kort därefter fick vi en utvisad och det var Matilda Strand som blev utvisad för otillåtet slag. Strax där efter fick vi en till utvisad och denna gång var det Lovisa Bednars som åkte ut för otillåten trängning. Vid minut 15.12 så gjorde Fristad ännu ett mål och det stod nu 0–2 till Fristad. Inte långt därefter gjorde Fristad matchens sista mål och det stod nu 0–3 till dem. Det var så matchen slutade, en förlust för oss men en bra insats av alla inblandade.

Och ett stort tack till alla spelare, ledare och föräldrar som bidrog till en bra helg för FIBK F01-04 i Linköping.

  • Wilma Johansson/Praoelev Ferlinskolan 7B