2017-04-19 14:07

2017-04-19 14:07

Frykholm framröstad till två titlar

ISHOCKEY: Bäste spelare och målvakt i Hockeymagasinet awards

För sjunde året i följd lät branschtidningen Hockeymagasinet en jury och sina läsare rösta fram årets spelare i J20 SuperElit.
För Filipstadsbördige Jonatan Frykholm blev det en jackpot, eftersom han utsågs till ligans mest värdefulla spelare samt till ligans bäste målvakt.

Jonatan Frykholm har under säsongens gång vaktat kassen i Örebros J20-lag, samt spela två seniorhockeymatcher med Lindlöven i division 1.

När han nu kan summera säsongen kan han inte vara annat än nöjd.

Med en räddningsprocent på 93.5 i J20 SuperElits grundserie bidrog han starkt till Örebros framgångar.

– Jag har fått spela med bra lagkamrater, men jag känner också att jag har utvecklats den här säsongen, både som människa och som spelare. Jag har fått tränarnas förtroende och har fått spela mycket och med det hittat en trygghet i mig själv, säger han.

Att han gjorde sitt jobb mellan stolparna har inte gått obemärkt förbi. När Hockeymagasinet höll sin årliga omröstning om utmärkelser till de bästa J20-spelarna blev Jonatan Frykholm utsedd till ligans mest värdefulle spelare och ligans bästa målvakt.

– Det känns overkligt. Det var ingenting jag hade förväntat mig innan säsongen att det skulle gå så bra som det har gjort, säger han.

Säsongen tog slut i SM-slutspelets kvartsfinal mot Växjö, men Örebro föll med flaggan i topp.

– Vi hittade en bra känsla i laget den här säsongen och fick till ett bra grundspel. Vi nötte på hela tiden och till slut föll bitarna på plats. Jag tror att många blev chockade över att vi gjorde det så bra som vi gjorde, säger han.

Från och med sommaren räknas Jonatan Frykholm som seniorspelare. Sannolikt kommer han att lämna Örebro för ett nytt äventyr.

– Jag går bara omkring och väntar, det är en spännande tid. Jag har ingen aning om var jag kommer att hamna, säger han.

Jonatan Frykholm har under säsongens gång vaktat kassen i Örebros J20-lag, samt spela två seniorhockeymatcher med Lindlöven i division 1.

När han nu kan summera säsongen kan han inte vara annat än nöjd.

Med en räddningsprocent på 93.5 i J20 SuperElits grundserie bidrog han starkt till Örebros framgångar.

– Jag har fått spela med bra lagkamrater, men jag känner också att jag har utvecklats den här säsongen, både som människa och som spelare. Jag har fått tränarnas förtroende och har fått spela mycket och med det hittat en trygghet i mig själv, säger han.

Att han gjorde sitt jobb mellan stolparna har inte gått obemärkt förbi. När Hockeymagasinet höll sin årliga omröstning om utmärkelser till de bästa J20-spelarna blev Jonatan Frykholm utsedd till ligans mest värdefulle spelare och ligans bästa målvakt.

– Det känns overkligt. Det var ingenting jag hade förväntat mig innan säsongen att det skulle gå så bra som det har gjort, säger han.

Säsongen tog slut i SM-slutspelets kvartsfinal mot Växjö, men Örebro föll med flaggan i topp.

– Vi hittade en bra känsla i laget den här säsongen och fick till ett bra grundspel. Vi nötte på hela tiden och till slut föll bitarna på plats. Jag tror att många blev chockade över att vi gjorde det så bra som vi gjorde, säger han.

Från och med sommaren räknas Jonatan Frykholm som seniorspelare. Sannolikt kommer han att lämna Örebro för ett nytt äventyr.

– Jag går bara omkring och väntar, det är en spännande tid. Jag har ingen aning om var jag kommer att hamna, säger han.