2016-10-14 06:00

2016-10-14 06:00

Premiärnerverna ska vara borta

ISHOCKEY

Filipstad kom inte upp i nivå med vad laget kan prestera i seriepremiären mot Grums.

– Men nu känns det som att vi har rättat till de fel som vi gjorde och vi har pratat igenom det som har varit. Premiären är avslutad för vår del, nu ser vi fram emot att ta tre poäng, säger Filipstads tränare Stefan Asplund.

Felen som har rättats till ligger mer på det mentala planet än på det speltekniska.

– Det handlar egentligen om att varje individs prestation inte var tillräckligt bra, vilket kan ha haft med premiärnerver att göra. Vi tog också några onödiga utvisningar under matchens gång. Vi hade fått momentum vid två tillfällen i matchen, men gav bort det genom att dra på oss utvisningar.

Stefan Asplund längtar till första nedsläpp i kväll.

– Det känns som att det kan bli en härlig och festlig tillställning, både vad gäller publiken och ett bra spel.

Filipstad kom inte upp i nivå med vad laget kan prestera i seriepremiären mot Grums.

– Men nu känns det som att vi har rättat till de fel som vi gjorde och vi har pratat igenom det som har varit. Premiären är avslutad för vår del, nu ser vi fram emot att ta tre poäng, säger Filipstads tränare Stefan Asplund.

Felen som har rättats till ligger mer på det mentala planet än på det speltekniska.

– Det handlar egentligen om att varje individs prestation inte var tillräckligt bra, vilket kan ha haft med premiärnerver att göra. Vi tog också några onödiga utvisningar under matchens gång. Vi hade fått momentum vid två tillfällen i matchen, men gav bort det genom att dra på oss utvisningar.

Stefan Asplund längtar till första nedsläpp i kväll.

– Det känns som att det kan bli en härlig och festlig tillställning, både vad gäller publiken och ett bra spel.