2016-10-07 06:00

2016-10-07 06:00

Kvalspel känns realistiskt

FILIP FUNDERAR

Från början var det tänkt att Hockeytvåan C, där Filipstad ingår som ett av åtta lag, skulle starta den 20 oktober.
Men klubbarna ville ha en tidigare premiär och fick sin vilja igenom.
Och nu står vi här, med förväntan inför första nedsläpp i morgon.

För Filipstads del väntar seriens kanske svåraste utmaning redan i den första matchen, topptippade Grums.

Oavsett hur det kommer att gå i den matchen är det en perfekt start att få på säsongen. Mötet med Grums kommer att ge Filipstad ett kvitto på var laget står i konkurrensen. Det kommer att bli tydligt för ledarna och spelarna var laget har sina största styrkor, men också var det kan finnas svagheter.

Redan inför den förra säsongen fick jag någon slags hybris och trodde att Filipstad skulle ta hem serien lätt. Hockeyn hade ju fått ett uppsving i Filipstad och truppen kändes väl förberedd inför seriestarten. Om man ska uttrycka det i travtermer trodde jag att det handlade om spets och slut för Filipstads del. Jag trodde att tränaren Stefan Asplund skulle kunna leda laget genom serien med en gäspning, att han aldrig skulle behöva rycka bomullen ur örnen.

Jag var förstås helt fel ute, jag galopperade innan startbilen släppte fältet.

Filipstad fick en jobbig inledning på förra årets säsong. Det var först när en fjärdedel av alla seriematcher var spelade som FIF fick ordning på spelet och började ta poäng.

Serien blev till slut mycket jämn och det verkade som alla lag kunde slå alla, att det alltid var dagsformen som avgjorde.

Filipstad lyckades efter den tunga inledningen på säsongen ändå ta sig till play off, där just morgondagens motståndare Grums blev för tufft.

Till den här säsongen väljer jag att dämpa min hybris en aning. Filipstad vet nu redan från start vad Hockeytvåan handlar om och jag tror därför att laget kommer att ta sig till play off-spel igen, om en plats i nästa års division 1. Grums vinner serien, men FIF blir tvåa.

För Filipstads del väntar seriens kanske svåraste utmaning redan i den första matchen, topptippade Grums.

Oavsett hur det kommer att gå i den matchen är det en perfekt start att få på säsongen. Mötet med Grums kommer att ge Filipstad ett kvitto på var laget står i konkurrensen. Det kommer att bli tydligt för ledarna och spelarna var laget har sina största styrkor, men också var det kan finnas svagheter.

Redan inför den förra säsongen fick jag någon slags hybris och trodde att Filipstad skulle ta hem serien lätt. Hockeyn hade ju fått ett uppsving i Filipstad och truppen kändes väl förberedd inför seriestarten. Om man ska uttrycka det i travtermer trodde jag att det handlade om spets och slut för Filipstads del. Jag trodde att tränaren Stefan Asplund skulle kunna leda laget genom serien med en gäspning, att han aldrig skulle behöva rycka bomullen ur örnen.

Jag var förstås helt fel ute, jag galopperade innan startbilen släppte fältet.

Filipstad fick en jobbig inledning på förra årets säsong. Det var först när en fjärdedel av alla seriematcher var spelade som FIF fick ordning på spelet och började ta poäng.

Serien blev till slut mycket jämn och det verkade som alla lag kunde slå alla, att det alltid var dagsformen som avgjorde.

Filipstad lyckades efter den tunga inledningen på säsongen ändå ta sig till play off, där just morgondagens motståndare Grums blev för tufft.

Till den här säsongen väljer jag att dämpa min hybris en aning. Filipstad vet nu redan från start vad Hockeytvåan handlar om och jag tror därför att laget kommer att ta sig till play off-spel igen, om en plats i nästa års division 1. Grums vinner serien, men FIF blir tvåa.