2016-10-07 11:52

2016-10-07 11:52

Flera hemmahopp på Stensta

RIDSPORT: Nio klasser står på programmet

Under lördagen kommer Filipstads ridklubb att stå som värd på Stensta för en hopptävling på lokal och regional nivå.
I startlistorna finns sex olika hemmahopp i de olika tävlingsklasserna.

Filipstads ridklubb har förberett en hopptävling för hästar under lördagen med nio olika tävlingsklasser, fem av klasserna rids på lokal nivå, medan resterande fyra är på regional nivå.

Bland de anmälda ryttarna finns klubbtillhörigheter som Rudskogens ryttarförening, Örebro fältrittklubb och Strömholms ridsportförening, men det finns även sex olika ryttare som ska försvara Filipstads ridklubbs färger.

I den inledande 0,70-hoppningen finns två ryttare från Filipstad med i anmälningslistorna, dels Ida Johansson som ska tävla med Mimii, dels ridskolechefen Linnéa Wiigh som är uppsatt på Royal Pride.

I 0,80-hoppningen är Frida Sunesson ensam Filipstadsryttare. Där kommer hon att ställa upp med Catch the Moon, en femårig hingst som hon har fött upp själv.

0,90-hoppningen är en clear round-klass, i den kommer Filipstads Natalie Östlund att ställa upp med sin Cougar E.

I den första av två klasser med en meter höga hinder finns tre Filipstadsryttare med i anmälningslistan. Ebba Hammargren kommer att ställa upp med Goldini, medan Natalie Östlund ska göra en start med Cougar E. I samma klass ska även Filipstads Janina Ljungqvist tävla med sitt sto For Victory.

Janina Ljungqvist och For Victory kommer även att tävla i den första klassen på regional nivå, en 1,10-hoppning i två faser. Därefter får Filipstadspubliken en ny chans att följa Ebba Hammargren och Goldini när de ska tävla i den efterföljande klassen, även den en 1,10-hoppning.

I klasserna med de högsta hinderhöjderna, 1,15, finns inga ryttare som har Filipstad som klubbtillhörighet med i anmälningslistorna. Men det saknas inte Fliipstadsinslag eftersom Anna Andersson, som tävlar för Örebro fältrittklubb, ska tävla med sitt åttaåriga sto Makina.

Filipstads ridklubb har förberett en hopptävling för hästar under lördagen med nio olika tävlingsklasser, fem av klasserna rids på lokal nivå, medan resterande fyra är på regional nivå.

Bland de anmälda ryttarna finns klubbtillhörigheter som Rudskogens ryttarförening, Örebro fältrittklubb och Strömholms ridsportförening, men det finns även sex olika ryttare som ska försvara Filipstads ridklubbs färger.

I den inledande 0,70-hoppningen finns två ryttare från Filipstad med i anmälningslistorna, dels Ida Johansson som ska tävla med Mimii, dels ridskolechefen Linnéa Wiigh som är uppsatt på Royal Pride.

I 0,80-hoppningen är Frida Sunesson ensam Filipstadsryttare. Där kommer hon att ställa upp med Catch the Moon, en femårig hingst som hon har fött upp själv.

0,90-hoppningen är en clear round-klass, i den kommer Filipstads Natalie Östlund att ställa upp med sin Cougar E.

I den första av två klasser med en meter höga hinder finns tre Filipstadsryttare med i anmälningslistan. Ebba Hammargren kommer att ställa upp med Goldini, medan Natalie Östlund ska göra en start med Cougar E. I samma klass ska även Filipstads Janina Ljungqvist tävla med sitt sto For Victory.

Janina Ljungqvist och For Victory kommer även att tävla i den första klassen på regional nivå, en 1,10-hoppning i två faser. Därefter får Filipstadspubliken en ny chans att följa Ebba Hammargren och Goldini när de ska tävla i den efterföljande klassen, även den en 1,10-hoppning.

I klasserna med de högsta hinderhöjderna, 1,15, finns inga ryttare som har Filipstad som klubbtillhörighet med i anmälningslistorna. Men det saknas inte Fliipstadsinslag eftersom Anna Andersson, som tävlar för Örebro fältrittklubb, ska tävla med sitt åttaåriga sto Makina.