2016-09-30 06:00

2016-09-30 06:00

En vinst och en förlust för Merrimac

BOWLING: Seriespelet i division 2 västra Svealand gick vidare

Det blev en seger och en förlust för Merrimac när de i lördags spelade två seriematcher i division 2 västra Svealand.

BK Merrimac var i gång och spelade två seriematcher i lördags, båda på bortaplan. Den första spelades mot BK Glam och där blev det en klar förlust med siffrorna 4–16.

– De har en sportprofil vilket innebär att banan är längre oljad, så bollen svänger mycket senare där och det är inte vi vana vid, så vårt gäng gick inget vidare där, säger Merrimacs spelande ordförande Lejby Eriksson.

Ett betydligt mer smickrande resultat blev det senare på dagen för Merrimac när de ställdes mot BK Pliggen. Efter en väl genomförd match skrevs slutresultatet till fina 15–5 i Merrimacs favör.

– Pliggen spelade bara med sju spelare, men vi hade nog vunnit den matchen ändå, spekulerar Eriksson.

Bästa poängplockare för Merrimac mot Glam var just Lejby Eriksson med 722 poäng, bäst mot Pliggen spelade Daniel Levänen som fick ihop 761 poäng.

Merrimac poäng mot BK Glam: Lejby Eriksson, 722 poäng. Eva-Lotte Axelsson, 712. Daniel Levänen, 711. Maria Engström, 691. Albin Johansson, 671. Kari Kuljunlathi, 589. Elias Levänen, 439 (tre serier). Timo Kuljunlahti, 427 (tre serier). Dan Axelsson, 293 (två serier).

Merrimac poäng mot BK Pliggen: Daniel Levänen, 761 poäng. Albin Johansson, 760. Maria Engström, 720. Elias Levänen, 702. Eva-Lotte Axelsson, 650. Lejby Eriksson, 630. Dan Axelsson, 443 (tre serier). Timo Kuljunlahti, 400 (tre serier). Kari Kuljunlathi, 274 (två serier).

BK Merrimac var i gång och spelade två seriematcher i lördags, båda på bortaplan. Den första spelades mot BK Glam och där blev det en klar förlust med siffrorna 4–16.

– De har en sportprofil vilket innebär att banan är längre oljad, så bollen svänger mycket senare där och det är inte vi vana vid, så vårt gäng gick inget vidare där, säger Merrimacs spelande ordförande Lejby Eriksson.

Ett betydligt mer smickrande resultat blev det senare på dagen för Merrimac när de ställdes mot BK Pliggen. Efter en väl genomförd match skrevs slutresultatet till fina 15–5 i Merrimacs favör.

– Pliggen spelade bara med sju spelare, men vi hade nog vunnit den matchen ändå, spekulerar Eriksson.

Bästa poängplockare för Merrimac mot Glam var just Lejby Eriksson med 722 poäng, bäst mot Pliggen spelade Daniel Levänen som fick ihop 761 poäng.

Merrimac poäng mot BK Glam: Lejby Eriksson, 722 poäng. Eva-Lotte Axelsson, 712. Daniel Levänen, 711. Maria Engström, 691. Albin Johansson, 671. Kari Kuljunlathi, 589. Elias Levänen, 439 (tre serier). Timo Kuljunlahti, 427 (tre serier). Dan Axelsson, 293 (två serier).

Merrimac poäng mot BK Pliggen: Daniel Levänen, 761 poäng. Albin Johansson, 760. Maria Engström, 720. Elias Levänen, 702. Eva-Lotte Axelsson, 650. Lejby Eriksson, 630. Dan Axelsson, 443 (tre serier). Timo Kuljunlahti, 400 (tre serier). Kari Kuljunlathi, 274 (två serier).

  • Mattias Karlsson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.