2016-09-27 06:00

2016-09-27 06:00

Viktiga poäng för GIF

FOTBOLL: Grythyttan-Laxå 3–1

En tidig tvåmålsledning bäddade för livsviktiga poäng för Grythyttan i kampen om förnyat kontrakt i division 4.

Inför den näst sista omgången jagade Grythyttan på trettonde plats Laxå som låg tolva, vilket innebär kval för överlevnad i division 4. Marginalen upp före mötet var tre poäng och fyra mål att hämta i kapp i målskillnad.

Därför känns det säkerligen skönt för Grythyttan att ha en lagkapten som vågar stå för sitt ord.

– Det blir en spännande match. Jag tror vi vinner med 3–1, så blir det en nagelbitare sedan i den sista omgången, sa kapten Markus Gustafsson till FT inför den viktiga matchen i bottenstriden.

”Riktiga trollgubbar”

Ett minst sagt bra tips skulle det visa sig. Grythyttan visade tidigt vart man ville placera det berömda skåpet genom att göra två mål i matchinledningen.

– Vi var effektiva första fem, sedan lät vi dem ha rätt så mycket boll, säger Gustafsson.

Efter den fina starten fortsatte Grythyttan att övertyga, genom att spela en teknisk anfallsfotboll anförda av brassarna Edilson Teixeira Bitencourte och Celso Luiz Merlini Berri som stundtals hade lekstuga på Edisons vänsterkant.

– De är riktiga trollgubbar, konstaterar Gustafsson.

Men Laxå fick med tiden allt mer att säga till om i den första halvleken, vilket också resulterade i en 1–2-reducering innan paus.

I den andra halvleken satsade Laxå mycket framåt, och fick också stundtals ett visst tryck med ett antal farliga situationer som följd. Åt andra hållet skapade Grythyttan många farligheter i snabba omställningar på ytor bakom Laxås backlinje som hela tiden växte sig större.

Spännande avslutning

Till slut gav det snabba omställningsspelet resultat när Edilson Teixeira Bitencourte bröt sig loss från sin försvarare och fastställde 3–1 för Grythyttan.

– Det var en helt okej insats, vi släppte inte till så mycket chanser, säger Markus Gustafsson.

Nu väntar en spännande avslutning på säsongen. Eftersom Grythyttan skapade sig två plusmål, samtidigt som Laxå alltså inkasserade två minus, har nu GIF hämtat i kapp både tre poäng och fyra mål inför den sista omgången.

Laxå innehar fortfarande kvalplatsen eftersom man gjort fler mål än Grythyttan. Som krydda på en redan spännande bottendramatik förlorade Lillån sin match i den 21:a omgången mot Yxhult med 1–7, vilket betyder att laget på sin elfteplats endast är två poäng före Grythyttan och Laxå.

I den sista omgången möter Grythyttan Latorp på bortaplan, ett lag som inte har något att spela för. Laxå spelar hemma mot Vrestorp, som inte heller har något annat än äran att spela för. För Lillån väntar Adolfsberg på hemmaplan, som är i samma läge som Vrestorp och Latorp.

Så hur slutar nu det här dramat? FT frågade givitvis Grythyttans Markus Gustafsson ännu en gång.

– haha, törs man sig på det igen? Vi spikar igen defensivt och vinner med 1–0, så får vi hoppas att Vrestorp gör sitt jobb.

Målskyttar Grythyttan: Robin Sundkvist , Max Schnaars , Edilson Teixeira Bitencourte

Inför den näst sista omgången jagade Grythyttan på trettonde plats Laxå som låg tolva, vilket innebär kval för överlevnad i division 4. Marginalen upp före mötet var tre poäng och fyra mål att hämta i kapp i målskillnad.

Därför känns det säkerligen skönt för Grythyttan att ha en lagkapten som vågar stå för sitt ord.

– Det blir en spännande match. Jag tror vi vinner med 3–1, så blir det en nagelbitare sedan i den sista omgången, sa kapten Markus Gustafsson till FT inför den viktiga matchen i bottenstriden.

”Riktiga trollgubbar”

Ett minst sagt bra tips skulle det visa sig. Grythyttan visade tidigt vart man ville placera det berömda skåpet genom att göra två mål i matchinledningen.

– Vi var effektiva första fem, sedan lät vi dem ha rätt så mycket boll, säger Gustafsson.

Efter den fina starten fortsatte Grythyttan att övertyga, genom att spela en teknisk anfallsfotboll anförda av brassarna Edilson Teixeira Bitencourte och Celso Luiz Merlini Berri som stundtals hade lekstuga på Edisons vänsterkant.

– De är riktiga trollgubbar, konstaterar Gustafsson.

Men Laxå fick med tiden allt mer att säga till om i den första halvleken, vilket också resulterade i en 1–2-reducering innan paus.

I den andra halvleken satsade Laxå mycket framåt, och fick också stundtals ett visst tryck med ett antal farliga situationer som följd. Åt andra hållet skapade Grythyttan många farligheter i snabba omställningar på ytor bakom Laxås backlinje som hela tiden växte sig större.

Spännande avslutning

Till slut gav det snabba omställningsspelet resultat när Edilson Teixeira Bitencourte bröt sig loss från sin försvarare och fastställde 3–1 för Grythyttan.

– Det var en helt okej insats, vi släppte inte till så mycket chanser, säger Markus Gustafsson.

Nu väntar en spännande avslutning på säsongen. Eftersom Grythyttan skapade sig två plusmål, samtidigt som Laxå alltså inkasserade två minus, har nu GIF hämtat i kapp både tre poäng och fyra mål inför den sista omgången.

Laxå innehar fortfarande kvalplatsen eftersom man gjort fler mål än Grythyttan. Som krydda på en redan spännande bottendramatik förlorade Lillån sin match i den 21:a omgången mot Yxhult med 1–7, vilket betyder att laget på sin elfteplats endast är två poäng före Grythyttan och Laxå.

I den sista omgången möter Grythyttan Latorp på bortaplan, ett lag som inte har något att spela för. Laxå spelar hemma mot Vrestorp, som inte heller har något annat än äran att spela för. För Lillån väntar Adolfsberg på hemmaplan, som är i samma läge som Vrestorp och Latorp.

Så hur slutar nu det här dramat? FT frågade givitvis Grythyttans Markus Gustafsson ännu en gång.

– haha, törs man sig på det igen? Vi spikar igen defensivt och vinner med 1–0, så får vi hoppas att Vrestorp gör sitt jobb.

Målskyttar Grythyttan: Robin Sundkvist , Max Schnaars , Edilson Teixeira Bitencourte

  • Mattias Karlsson