2016-09-27 06:00

2016-09-27 06:00

Stark insats av Nordmarks IF

FOTBOLL: IFK Väse - Nordmarks IF 1-6

Nordmarks IF gjorde en fin match på Guståsvallen och vann mot IFK Väse med siffrorna 6-1.

En spelare i Nordmarks IF utvisades efter tio minuter och IFK Väse fick då en straff. Målvakten räddade straffen, men Elias Aronsson satte returen och gjorde 1-0 till IFK Väse. Det var också det enda målet under första halvleken.

– Den första halvleken var en av de sämre vi har gjort, jag har ingen bra förklaring till varför det blev så. Inget fungerade och hela laget var i otakt, säger Anders Eriksson, tränare för Nordmarks IF.

En målfest

I halvlek tog laget en rejäl diskusson om vilken ursprunglig plan de hade med matchen, det gav resultat. Efter 47 minuter kvitterade Nordmarks IF, genom Abdolalim Jabari, till 1-1. Därefter blev det rena målfesten.

– Sedan går vi in i andra halvlek och vinner med 6-0, trots att vi var en man kort. Men det känns lite halvkluvet att det behövde komma till halvlek innan det blev rätt. Men spelarna ska ha en eloge för andra halvlek, de var jättebra och visade vart skåpet ska stå och vad de går för egentligen. Det blev mer rätt och spelarna kom i rätt positioner. Vi skapade också mycket fler målchanser i andra halvlek, förutom målen vi gjorde.

Nordmark ligger nu på tredje plats i tabellen, med 37 poäng. Nykroppas förlust mot Skattkärr med 1-5 gör att målskillnaden mellan Nordmarks IF och Skattkärrs IF U nu är sex mål.

Den 1 oktober spelar Nordmarks IF sin sista match mot Bäckhammars SK på Hedvallen.

– Vi gör vårt och hoppas på det bästa, läget är som det är och vi hoppas att det släpper riktigt i sista matchen. Vi kommer att sluta som trea i vår serie, i sämsta fall.

Mål Nordmarks IF: Abdolalim Jabari, Jack Rosö, 2, Philip Landeman, Viktor Persson, 2.

 

En spelare i Nordmarks IF utvisades efter tio minuter och IFK Väse fick då en straff. Målvakten räddade straffen, men Elias Aronsson satte returen och gjorde 1-0 till IFK Väse. Det var också det enda målet under första halvleken.

– Den första halvleken var en av de sämre vi har gjort, jag har ingen bra förklaring till varför det blev så. Inget fungerade och hela laget var i otakt, säger Anders Eriksson, tränare för Nordmarks IF.

En målfest

I halvlek tog laget en rejäl diskusson om vilken ursprunglig plan de hade med matchen, det gav resultat. Efter 47 minuter kvitterade Nordmarks IF, genom Abdolalim Jabari, till 1-1. Därefter blev det rena målfesten.

– Sedan går vi in i andra halvlek och vinner med 6-0, trots att vi var en man kort. Men det känns lite halvkluvet att det behövde komma till halvlek innan det blev rätt. Men spelarna ska ha en eloge för andra halvlek, de var jättebra och visade vart skåpet ska stå och vad de går för egentligen. Det blev mer rätt och spelarna kom i rätt positioner. Vi skapade också mycket fler målchanser i andra halvlek, förutom målen vi gjorde.

Nordmark ligger nu på tredje plats i tabellen, med 37 poäng. Nykroppas förlust mot Skattkärr med 1-5 gör att målskillnaden mellan Nordmarks IF och Skattkärrs IF U nu är sex mål.

Den 1 oktober spelar Nordmarks IF sin sista match mot Bäckhammars SK på Hedvallen.

– Vi gör vårt och hoppas på det bästa, läget är som det är och vi hoppas att det släpper riktigt i sista matchen. Vi kommer att sluta som trea i vår serie, i sämsta fall.

Mål Nordmarks IF: Abdolalim Jabari, Jack Rosö, 2, Philip Landeman, Viktor Persson, 2.