2016-09-22 15:13

2016-09-22 15:13

Vann för tredje gången

FOTBOLL: Lesjöfors damer tog hem serien

Lesjöfors damlag har gjort det igen! För tredje gången på lika många försök kan laget titulera sig som mästare i 7-mannafotboll.

2013 var första gången Lesjöfors ställde upp med ett 7-mannalag på seniornivå för damer, det blev seger direkt. 2014 gjordes ett uppehåll, men ifjol var laget tillbaka och vann återigen serien. Och nu har laget också säkrat sin tredje serieseger.

– Det har varit en helkonstig säsong för först var det en serie på våren, sen slog de ihop till en ny serie på hösten. Det blev nytt och sedan hoppade det av två lag, säger Josefin Andersson i Lesjöfors.

En rolig säsong

Josefin Andersson har tillsammans med sin mamma Gunilla Andersson lett lagets träningar under året. På matcherna har Sonny Juvél agerat matchcoach.

– Det har varit jättebra att ha honom. Säsongen har varit rolig, vi har haft en bra lagsammanhållning, tråkigt bara att det inte finns fler tjejer i kommunen som är intresserade av att spela, säger Josefin.

Under säsongen har det varit ungefär fem, sex spelare som vanligtvis kommit till träningarna.

– Det har varit bra att folk vi ringt in ställt upp för oss när det fattats folk till matcherna.

Kommer ni fortsätta spela nästa säsong?

– Inte som det känns nu med folk, men om det dyker upp 20 spelare så. Men vi får se, man kan ju bli sugen till våren.

2013 var första gången Lesjöfors ställde upp med ett 7-mannalag på seniornivå för damer, det blev seger direkt. 2014 gjordes ett uppehåll, men ifjol var laget tillbaka och vann återigen serien. Och nu har laget också säkrat sin tredje serieseger.

– Det har varit en helkonstig säsong för först var det en serie på våren, sen slog de ihop till en ny serie på hösten. Det blev nytt och sedan hoppade det av två lag, säger Josefin Andersson i Lesjöfors.

En rolig säsong

Josefin Andersson har tillsammans med sin mamma Gunilla Andersson lett lagets träningar under året. På matcherna har Sonny Juvél agerat matchcoach.

– Det har varit jättebra att ha honom. Säsongen har varit rolig, vi har haft en bra lagsammanhållning, tråkigt bara att det inte finns fler tjejer i kommunen som är intresserade av att spela, säger Josefin.

Under säsongen har det varit ungefär fem, sex spelare som vanligtvis kommit till träningarna.

– Det har varit bra att folk vi ringt in ställt upp för oss när det fattats folk till matcherna.

Kommer ni fortsätta spela nästa säsong?

– Inte som det känns nu med folk, men om det dyker upp 20 spelare så. Men vi får se, man kan ju bli sugen till våren.

  • Mattias Karlsson