2016-09-20 06:00

2016-09-20 06:00

Målfest för Nordmark

FOTBOLL: Nordmarks IF - Skattkärrs IF U 4-0

Det blev en klar seger för Nordmarks IF när de mötte Skattkärrs IF U på hemmaplan. Det var en ganska jämn första halvlek, men under den andra halvleken dominerade Nordmark alltmer och gjorde totalt fyra mål.

Viktor Persson satte första målet för Nordmark genom en straff, efter 60 minuters spel. Jack Rosö gjorde andra målet direkt efteråt. Efter 67 minuters spel gjorde Martin Frykberg 3-0. Kristian Ivarsson fastställde slutresultatet 4-0.

– Det var en bra match och hyfsat välspelad från båda håll. I andra halvleken sätter vi ett mål genom en straff, sedan gör vi ytterligare ett mål nästan på en gång. Då flyttar de upp laget för att försöka komma i kapp, varvid en av våra pojkar får en genomlöpning, berättar Anders Eriksson, tränare för Nordmarks IF:

Tuff strid

Nu är det en tuff slutstrid i tabelltoppen och det kan hända mycket under de sista matcherna. Det står dock redan klart att det är IFK Kristinehamn som kommer att vinna serien; de leder tabellen med 42 poäng och 61 plus i målskillnad.

Därefter är det desto jämnare med tre lag som alla har 34 poäng. På andra plats ligger Skattkärrs IF U med 34 poäng och 37 plusmål. Nordmarks IF ligger på en tredje plats med 34 poäng och 30 plusmål. De är tätt följda av Nykroppa AIK som också har 34 poäng och 21 plusmål.

– Vi måste vinna både de matcher som vi har kvar, eftersom vi är tre lag på samma poäng nu. Det bästa för oss är om Nykroppa och Skattkärr spelar oavgjort, för om något av de lagen skulle vinna så får vi räkna målskillnaden.

Som det ser ut nu tror han att Skattkärr har en stor chans att ta andra platsen i serien.

– I nuläget tror jag att Skattkärr tar andra platsen, de har flest plusmål. Om de vinner båda matcherna som är kvar och vi vinner båda matcherna som återstår, då måste vi ta in sju mål på dem.

Viktor Persson satte första målet för Nordmark genom en straff, efter 60 minuters spel. Jack Rosö gjorde andra målet direkt efteråt. Efter 67 minuters spel gjorde Martin Frykberg 3-0. Kristian Ivarsson fastställde slutresultatet 4-0.

– Det var en bra match och hyfsat välspelad från båda håll. I andra halvleken sätter vi ett mål genom en straff, sedan gör vi ytterligare ett mål nästan på en gång. Då flyttar de upp laget för att försöka komma i kapp, varvid en av våra pojkar får en genomlöpning, berättar Anders Eriksson, tränare för Nordmarks IF:

Tuff strid

Nu är det en tuff slutstrid i tabelltoppen och det kan hända mycket under de sista matcherna. Det står dock redan klart att det är IFK Kristinehamn som kommer att vinna serien; de leder tabellen med 42 poäng och 61 plus i målskillnad.

Därefter är det desto jämnare med tre lag som alla har 34 poäng. På andra plats ligger Skattkärrs IF U med 34 poäng och 37 plusmål. Nordmarks IF ligger på en tredje plats med 34 poäng och 30 plusmål. De är tätt följda av Nykroppa AIK som också har 34 poäng och 21 plusmål.

– Vi måste vinna både de matcher som vi har kvar, eftersom vi är tre lag på samma poäng nu. Det bästa för oss är om Nykroppa och Skattkärr spelar oavgjort, för om något av de lagen skulle vinna så får vi räkna målskillnaden.

Som det ser ut nu tror han att Skattkärr har en stor chans att ta andra platsen i serien.

– I nuläget tror jag att Skattkärr tar andra platsen, de har flest plusmål. Om de vinner båda matcherna som är kvar och vi vinner båda matcherna som återstår, då måste vi ta in sju mål på dem.