2016-08-12 06:00

2016-08-12 06:00

Filipstad testar tre nya spelare

ISHOCKEY

Filipstad har som bekant blivit en av de mest populära klubbarna i Värmland de senaste åren.
Inför den här säsongen har ett flertal spelare på egen hand hört sig för om spel i FIF.

Att vara sportchef i Filipstad har blivit en allt mer delikat uppgift i takt med framgångarna som följt division 2-laget de senaste säsongerna.

– Många vänder sig till någon i laget och ber att jag ska ringa upp dem. Men det kan vara en handfull spelare som har ringt och sen är det några till som jag vet varit intresserade av att komma, berättar Filipstads sportchef Emil Jacobsson.

Tre av spelarna som ringt upp Emil är Viking Davidsson som förra året spelade i BIK Karlskogas J20-lag, Adam Lindgren (Kristinehamn) och Tobias Svensson (Hammarö J20). Dessa tre har efter samtal med Filipstads sportchef nu fått ett varsitt tryout-kontrakt i klubben.

– Det är väl en ny företeelse i Filipstad hockey, det har nog aldrig hänt förr kan jag tänka mig.

De tre provspelarna har fått fram till seriestarten på sig att bevisa sig värdiga en plats i Filipstads trupp, vilket innebär en period på ungefär fem, sex veckor sedan de började träna med laget.

– Men för båda parter så hoppas vi på ett tidigare besked än så. Vill vi ha dem så ska de få veta det, så de kan få andas ut och får de inte vara kvar behöver de tid på sig för att hitta en ny klubb. Tryout är bra för båda parterna, det är inte bara för oss, utan vi måste få dem att trivas också - det kan vi inte bara räkna med, säger Jacobsson.

Hur många platser till har ni i truppen?

– Vi har egentligen inte bestämt hur stor truppen ska vara, utan vi får se här på försäsongen vad som kan vara en rimlig nivå. En av dem ska vi nog ha, det är jag ganska säker på, men det kan bli alla tre också om det känns rätt för oss. Vi får se helt enkelt, det är många faktorer som avgör, säger Jacobsson.

Att vara sportchef i Filipstad har blivit en allt mer delikat uppgift i takt med framgångarna som följt division 2-laget de senaste säsongerna.

– Många vänder sig till någon i laget och ber att jag ska ringa upp dem. Men det kan vara en handfull spelare som har ringt och sen är det några till som jag vet varit intresserade av att komma, berättar Filipstads sportchef Emil Jacobsson.

Tre av spelarna som ringt upp Emil är Viking Davidsson som förra året spelade i BIK Karlskogas J20-lag, Adam Lindgren (Kristinehamn) och Tobias Svensson (Hammarö J20). Dessa tre har efter samtal med Filipstads sportchef nu fått ett varsitt tryout-kontrakt i klubben.

– Det är väl en ny företeelse i Filipstad hockey, det har nog aldrig hänt förr kan jag tänka mig.

De tre provspelarna har fått fram till seriestarten på sig att bevisa sig värdiga en plats i Filipstads trupp, vilket innebär en period på ungefär fem, sex veckor sedan de började träna med laget.

– Men för båda parter så hoppas vi på ett tidigare besked än så. Vill vi ha dem så ska de få veta det, så de kan få andas ut och får de inte vara kvar behöver de tid på sig för att hitta en ny klubb. Tryout är bra för båda parterna, det är inte bara för oss, utan vi måste få dem att trivas också - det kan vi inte bara räkna med, säger Jacobsson.

Hur många platser till har ni i truppen?

– Vi har egentligen inte bestämt hur stor truppen ska vara, utan vi får se här på försäsongen vad som kan vara en rimlig nivå. En av dem ska vi nog ha, det är jag ganska säker på, men det kan bli alla tre också om det känns rätt för oss. Vi får se helt enkelt, det är många faktorer som avgör, säger Jacobsson.

  • Mattias Karlsson

Viking Davidsson (senaste klubb BIK J20), Adam Lindgren (Kristinehamn, div 3), Tobias Svensson (Hammarö J20)

Varför sökte ni er mot Filipstad?

Viking: Först och främst så var det väl så att jag pratat en del med Kasper Takalo som gick dit inför förra säsongen, och han gav ett gott intryck av Filipstad hockey. Det kändes som en klubb där man har jäkligt skojigt i samtidigt som det är seriöst. Då kände jag att det är ett bra steg att ta från juniorhockeyn och in i seniorhockeyn.

Adam: Det första var att jag ville ha en utmaning och testa en division högre, och sen pluggar jag på Bergskolan här i Filipstad också så det passar bra att slippa pendla fram och tillbaks från Kristinehamn när jag bor i Karlskoga.

Tobias: Det är en riktigt rolig klubb och jag känner ganska mycket folk där från början.

Var Filipstad det givna förstavalet?

Viking: Ja det kändes som förstavalet.

Adam: Jag har funderat på lite annat i Karlskoga, men Filipstad kändes som förstavalet. Det känns som en seriös klubb som vill framåt, så det kändes bäst att satsa här när jag pluggar här också.

Tobias: Det var det absolut, jag var där och tittade på några matcher i vintras, så det var absolut förstavalet att komma hit.

Ni har tränat några veckor med FIF nu, hur känns det hittills?

Viking: Det har känts bra, det är en härlig grupp, sköna gubbar hela gänget. Träningen är bra, det är fysträning som ger någonting och inte någon halvsliten jogg bara.

Adam: Det har varit bra, en riktigt skön grupp att vara i, bara positivt.

Tobias: Gruppen känns riktigt bra, vi har roligt tillsammans så det kommer nog bli bra till vintern.

Hur vill ni beskriva er själva som spelare?

Viking: Jag har mest spelat som ytterforward. En skridskostark och snabb målskytt får jag väl ändå säga.

Adam: Jag spelar helst som en center, lite tvåvägsspelare men ändå lite defensivare center som ligger rätt i positionerna.

Tobias: Jag försöker vara så tuff som möjligt när jag spelar och vill göra rätt för mig på banan. Jag kan spela på varenda position men det är på backsidan som jag känner det är störst chans att ta sig in i laget i Filipstad.