2016-08-10 12:06

2016-08-10 16:18

Tung förlust för Lesjöfors i seriefinalen

FOTBOLL: Woodys-Lesjöfors 2–0

I en haltande division 6 tabell stod Lesjöfors som serieledare när vårsäsongen avslutades.
På tisdagskvällen rivstartade laget höstsäsongen med en seriefinal mot Woodys, som inför mötet skuggade på en andraplats.

På KEMAB Arena i Karlskoga var det hemmalaget som startade matchen bäst, och efter 15 minuter kom också utdelningen för Woodys.

– Vi hade ingenting fram tills det nästan. Och sedan blir det väl lite skit utanför 16-metern, och de får iväg ett skott som går in i mål, beskriver Lesjöfors spelande tränare Johan Gjermandsen.

Woodys fortsatte sedan att trycka på, men med ungefär 20 minuter kvar av halvleken upplever Gjermandsen att hans lag lyckades jämna till matchbilden.

– De sista 20 minuterna av halvleken tog vi över lite, vi fick ett eget spel och hade någon målchans även om det inte blev jättefarligt. Men det kändes som vi kom in i matchen då.

Frustrerat Lesjöfors

Till den andra halvleken föll dock Lesjöfors tillbaka till gamla synder igen, vilket innebar att Woodys fick spelet dit de ville.

– Vi visste att de bara vill slå långbollar och söka sina tvåmetersmän längst fram, och det passar inte oss alls. Vi vill spela bollen efter backen, men fick inte till det alls, förklarar Gjermandsen.

– Vi föll in i deras spel i stället och slog långbollar.

Frustrationen att inte komma in i sitt eget spel för Lesjöfors lyste sedan igenom i flera situationer under den andra halvleken, en halvlek som präglades av en hel del irritation och gula kort. Totalt delades det ut sex gula, varav fyra gick till bortalaget.

– Vi tyckte att vi blev avblåsta för offside ett par gånger som vi inte höll med om, så det blev lite irriterat där. Och sen tyckte vi att det var mycket knuff i ryggen från dem. Men sen var det väl också att vi inte kom dit vi ville, så vi blev lite frustrerade kanske, säg Lesjöfors spelande tränare.

”Bara att glömma”

I slutskedet på matchen fastställde Woodys resultate till 2–0, vilket betydde att laget också petade ner Lesjöfors till en andraplats i tabellen. Detta är dock inget som påverkar Lesjöfors allt för mycket inför framtiden menar Gjermandsen.

– Det ska nog mycket till för att vi ska gå upp i femman, det kräver att vi tränar mycket mer och det tror jag inte folket i laget vill. Visst skulle det vara ”sköj” att gå upp, men jag är tveksam till om vi har något där att göra. Det är mycket som ska fixas om vi ska kunna spela i division 5.

För Lesjöfors väntar nu en spelledig helg innan man den 19:e möter Immetorp 2 på bortaplan.

– Då ska vi ha tre poäng, vi vann med 4–1 hemma. Men det är ett ”tvåalag” så man vet ju aldrig vad de har för folk med sig, säger Gjermandsen och syftar på att Immetorps A-lag håller till högre upp i seriesystemet och kan bidra med spelare till Immetorp 2.

Från matchen mot Woodys tycker han inte att det finns särskilt mycket att ta med sig till mötet mot Immetorp 2.

– Det finns ingenting, det är bara att glömma och köra på!

På KEMAB Arena i Karlskoga var det hemmalaget som startade matchen bäst, och efter 15 minuter kom också utdelningen för Woodys.

– Vi hade ingenting fram tills det nästan. Och sedan blir det väl lite skit utanför 16-metern, och de får iväg ett skott som går in i mål, beskriver Lesjöfors spelande tränare Johan Gjermandsen.

Woodys fortsatte sedan att trycka på, men med ungefär 20 minuter kvar av halvleken upplever Gjermandsen att hans lag lyckades jämna till matchbilden.

– De sista 20 minuterna av halvleken tog vi över lite, vi fick ett eget spel och hade någon målchans även om det inte blev jättefarligt. Men det kändes som vi kom in i matchen då.

Frustrerat Lesjöfors

Till den andra halvleken föll dock Lesjöfors tillbaka till gamla synder igen, vilket innebar att Woodys fick spelet dit de ville.

– Vi visste att de bara vill slå långbollar och söka sina tvåmetersmän längst fram, och det passar inte oss alls. Vi vill spela bollen efter backen, men fick inte till det alls, förklarar Gjermandsen.

– Vi föll in i deras spel i stället och slog långbollar.

Frustrationen att inte komma in i sitt eget spel för Lesjöfors lyste sedan igenom i flera situationer under den andra halvleken, en halvlek som präglades av en hel del irritation och gula kort. Totalt delades det ut sex gula, varav fyra gick till bortalaget.

– Vi tyckte att vi blev avblåsta för offside ett par gånger som vi inte höll med om, så det blev lite irriterat där. Och sen tyckte vi att det var mycket knuff i ryggen från dem. Men sen var det väl också att vi inte kom dit vi ville, så vi blev lite frustrerade kanske, säg Lesjöfors spelande tränare.

”Bara att glömma”

I slutskedet på matchen fastställde Woodys resultate till 2–0, vilket betydde att laget också petade ner Lesjöfors till en andraplats i tabellen. Detta är dock inget som påverkar Lesjöfors allt för mycket inför framtiden menar Gjermandsen.

– Det ska nog mycket till för att vi ska gå upp i femman, det kräver att vi tränar mycket mer och det tror jag inte folket i laget vill. Visst skulle det vara ”sköj” att gå upp, men jag är tveksam till om vi har något där att göra. Det är mycket som ska fixas om vi ska kunna spela i division 5.

För Lesjöfors väntar nu en spelledig helg innan man den 19:e möter Immetorp 2 på bortaplan.

– Då ska vi ha tre poäng, vi vann med 4–1 hemma. Men det är ett ”tvåalag” så man vet ju aldrig vad de har för folk med sig, säger Gjermandsen och syftar på att Immetorps A-lag håller till högre upp i seriesystemet och kan bidra med spelare till Immetorp 2.

Från matchen mot Woodys tycker han inte att det finns särskilt mycket att ta med sig till mötet mot Immetorp 2.

– Det finns ingenting, det är bara att glömma och köra på!

  • Mattias Karlsson