2016-08-09 06:00

2016-08-09 06:00

Tung förlust för Filipstads FF

FOTBOLL: Skattkärr-Filipstad 10–0

Efter sommarens uppehåll var det dags för Filipstads FF att möta Skattkärr. Men det blev en hård förlust med hela 10–0 till motståndarna.

Det blev en tuff start för Filipstads FF efter sommaruppehållet. När fredagens match var slut stod det 10–0 till Skattkärr. Filipstad saknade flera av sina ordinarie spelare, vilket bidrog till förlusten, menar Johan Andersson, tränare.

– Vi hade fem spelare som var borta av olika anledningar. Det lyste verkligen igenom hur viktiga de är för laget. Det går inte bara att plocka in flera ersättare och tro att det inte gör någon skillnad, för det gör det, säger han.

Redan etter första halvlek ledde Skattkärr med 6-0, ett läge som var svårt att vända, berättar Johan.

– Vi visste att vi inte skulle kunna komma i kapp. Vi sa att vi skulle försöka vinna andra halvlek. Men vi hängde helt enkelt inte med, Skattkärr var bättre än oss. Något annat går inte att säga.

Den närmsta tiden väntar många utmanande möten mot lag som är i toppen, bland annat mot serieledarna Bråtens IK. Från fredagens match mot Skattkärr, finns det inte mycket att ta med sig inför de kommande mötena, menar Johan.

– Vi är bättre än så här, det är väl det enda vi kan ta med oss. Vi hade räknat med ett bättre resultat, säger han.

På tisdag kväll möter Filipstadslaget Skoghall på bortaplan.

– Jag hoppas att vi lyckas ta med oss några poäng. Sist vi mötte Skoghall så spelade vi rätt jämnt och på tisdagens match så är de flesta ordinarie spelarna tillbaka. Det kommer att göra stor skillnad, säger Johan.

Det blev en tuff start för Filipstads FF efter sommaruppehållet. När fredagens match var slut stod det 10–0 till Skattkärr. Filipstad saknade flera av sina ordinarie spelare, vilket bidrog till förlusten, menar Johan Andersson, tränare.

– Vi hade fem spelare som var borta av olika anledningar. Det lyste verkligen igenom hur viktiga de är för laget. Det går inte bara att plocka in flera ersättare och tro att det inte gör någon skillnad, för det gör det, säger han.

Redan etter första halvlek ledde Skattkärr med 6-0, ett läge som var svårt att vända, berättar Johan.

– Vi visste att vi inte skulle kunna komma i kapp. Vi sa att vi skulle försöka vinna andra halvlek. Men vi hängde helt enkelt inte med, Skattkärr var bättre än oss. Något annat går inte att säga.

Den närmsta tiden väntar många utmanande möten mot lag som är i toppen, bland annat mot serieledarna Bråtens IK. Från fredagens match mot Skattkärr, finns det inte mycket att ta med sig inför de kommande mötena, menar Johan.

– Vi är bättre än så här, det är väl det enda vi kan ta med oss. Vi hade räknat med ett bättre resultat, säger han.

På tisdag kväll möter Filipstadslaget Skoghall på bortaplan.

– Jag hoppas att vi lyckas ta med oss några poäng. Sist vi mötte Skoghall så spelade vi rätt jämnt och på tisdagens match så är de flesta ordinarie spelarna tillbaka. Det kommer att göra stor skillnad, säger Johan.

  • Frida Johansson