2016-08-04 09:09

2016-08-04 09:36

Inget OS för Norman

TENNIS: Äventyret inställt

En skada sätter stopp för Schweizaren Stan Wawrinkas deltagande i de Olympiska spelen.
Därmed får även hans tränare, Filipstadssonen Magnus Norman, ställa in sin resa till Brasilien.

Världsfyran Stan Wawrinka tvingas lämna återbud till tennisturneringen i de olympiska spelen, hans tränare Magnus Norman är såklart besviken.

– Han skadade sig litegrann i Toronto tyvärr i förra veckan. Det är tråkigt för det var ett av målen för Stan att få spela OS i år, han har spelat bra på slutet, så det är tråkigt att få avstå det nu.

Magnus Norman, som tidigare själv deltagit i Sydney OS som spelare, samt har en silvermedalj från OS i Peking när han coachade Simon Aspelin och Thomas Johansson i dubbel, får nu inrikta sig på att få sin skadade stjärna frisk på hemmaplan i stället för att uppleva OS på plats i Rio.

– Vi får ställa in alltihop, och sen får vi se när han kan vara tillbaks igen, om det är om några veckor eller om det är om någon månad - det är svårt att säga just nu.

Känner besvikelse

Tennisprofilen från Filipstad känner sig också aningen besviken på det nya OS-upplägget som gäller från i år.

– Jag kommer följa OS litegrann, men jag tycker det är lite tråkigt att det har blivit som det har blivit i år med OS, att det inte är några rankingpoäng.

– Det har varit bra senaste OS-turneringarna när det har varit rankingpoäng också, alla spelare har verkligen velat satsa för att vinna. Det har varit som en femte grand slam det aktuella året, men i år beslutade sig ITF för att inte ha några rankingpoäng i OS. Jag personligen känner i alla fall att det inte har snackats lika mycket om OS i år, och det har inte varit lika mycket tugg om det i omklädningsrummen, det är inte lika mycket prestige i det.

Trodde på medalj

Förväntningarna på en ny OS-medalj som tränare var annars höga inför turneringen, som Wawrinka nu alltså lämnat återbud till.

– Eftersom han spelat bra i Toronto och har varit i bra form, så hade vi sett fram emot det här. Inför varje tävling så känner vi väl att vi är en av huvudfavoriterna, och det var samma sak i OS nu. Men speciellt nu också eftersom det är hardcourt som normalt sett är hans bästa underlag, så det var lite synd.

I Schweizarens frånvaro tippar nu i stället Filipstassaren på en Brittisk seger.

– Jag tror Andy Murray kommer att vinna.

Världsfyran Stan Wawrinka tvingas lämna återbud till tennisturneringen i de olympiska spelen, hans tränare Magnus Norman är såklart besviken.

– Han skadade sig litegrann i Toronto tyvärr i förra veckan. Det är tråkigt för det var ett av målen för Stan att få spela OS i år, han har spelat bra på slutet, så det är tråkigt att få avstå det nu.

Magnus Norman, som tidigare själv deltagit i Sydney OS som spelare, samt har en silvermedalj från OS i Peking när han coachade Simon Aspelin och Thomas Johansson i dubbel, får nu inrikta sig på att få sin skadade stjärna frisk på hemmaplan i stället för att uppleva OS på plats i Rio.

– Vi får ställa in alltihop, och sen får vi se när han kan vara tillbaks igen, om det är om några veckor eller om det är om någon månad - det är svårt att säga just nu.

Känner besvikelse

Tennisprofilen från Filipstad känner sig också aningen besviken på det nya OS-upplägget som gäller från i år.

– Jag kommer följa OS litegrann, men jag tycker det är lite tråkigt att det har blivit som det har blivit i år med OS, att det inte är några rankingpoäng.

– Det har varit bra senaste OS-turneringarna när det har varit rankingpoäng också, alla spelare har verkligen velat satsa för att vinna. Det har varit som en femte grand slam det aktuella året, men i år beslutade sig ITF för att inte ha några rankingpoäng i OS. Jag personligen känner i alla fall att det inte har snackats lika mycket om OS i år, och det har inte varit lika mycket tugg om det i omklädningsrummen, det är inte lika mycket prestige i det.

Trodde på medalj

Förväntningarna på en ny OS-medalj som tränare var annars höga inför turneringen, som Wawrinka nu alltså lämnat återbud till.

– Eftersom han spelat bra i Toronto och har varit i bra form, så hade vi sett fram emot det här. Inför varje tävling så känner vi väl att vi är en av huvudfavoriterna, och det var samma sak i OS nu. Men speciellt nu också eftersom det är hardcourt som normalt sett är hans bästa underlag, så det var lite synd.

I Schweizarens frånvaro tippar nu i stället Filipstassaren på en Brittisk seger.

– Jag tror Andy Murray kommer att vinna.

  • Mattias Karlsson