2016-07-18 18:48

2016-07-18 18:49

Stolpe till Mallbacken

FOTBOLL: Therese Stolpe får nu sällskap av lillasyster Erika i Damallsvenskan

Mallbacken krigar för nytt allsvenskt kontrakt inför nästa säsong.
Nu får laget förstärkning i truppen inför höstsäsongen i form av Lesjöforstjejen Erika Stolpe, senast i QBIK.

Efter tre säsonger i QBIK väljer nu Erika Stolpe att återvända till Mallbacken igen, en klubb som hon representerade mellan åren 2011-2013.

– Det känns som att komma hem och få spela på hemmaplan. Jag var inte där så länge senast, men man har ju alltid känt till Mallbacken i och med att syrran (Therese Stolpe) spelat där i stort sett hela tiden, kommenterar Erika Stolpe.

I Mallbacken spelar alltså sedan tidigare redan hennes äldre syster Therese Stolpe. Och det är genom henne som Erika hittat vägen tillbaka in i den Damallsvenska klubben igen.

– Jag har pratat med Therese om att det skulle vara kul att spela tillsammans igen, för jag vet ju inte hur länge hon håller på. Det är inte alla som får den chansen att få spela med sin syster på den här nivån, och så vill jag såklart spela i Allsvenskan igen, det lockade ju, förklarar 22-åringen.

Har gått framåt

Kontraktet som Erika Stolpe skrivit på, sträcker sig över 1,5 år. Vad hon hoppas få ut av sin fotbollskarriär fram tills dess har hon inte tänkt på ännu.

– Jag ser mest i nuet, och tar en dag i taget. Nu gäller det först och främst att komma in i tempot som är, för det är så stor skillnad till Damallsvenskan från elitettan. Sen får vi se hur det går.

I elitettan har det gått trögt för Erika Stolpes, numer, före detta klubb QBIK hittills den här säsongen. Laget ligger sist i tabellen med nio inspelade poäng efter 14 omgångar.

– Vi har inte fått med oss några poäng direkt, det har inte gått så väldans bra, men jag tror nog att det släpper för dem. Personligen känns det ju inte bra såklart när det inte går bra för laget, det är lite upp och ner, men jag hoppas det kommer gå bättre nu, säger Erika, som hann prova på allsvenskt spel med Mallbacken under sitt sista år i klubben förra gången det begav sig.

Just nu som fotbollspelare, jämfört med när du var i Mallbacken senast, hur tycker du att din utveckling har varit?

– Jo jag tycker att det är stor skillnad. Då hade jag ”ittna” till självförtroende när jag lämnade för QBIK till att börja med, det har jag jobbat upp litegrann. Jag känner att jag blivit bättre sedan jag var i Mallbacken sist och vågar ta för mig mer. Också tror jag att jag är bättre tränad, men det vet jag inte, haha - det känns som det i alla fall.

Beskrivs som viljestark

På grund av OS-fotboll dröjer det ända tills den 27 augusti innan Damallsvenskan startar om igen, detta ger Erika gott med tid för att komma in i sin nygamla miljö.

Men svar på hennes fysiska status kommer Erika antagligen få direkt efter sommaruppehållet ändå när Mallbacken startar upp sin träning igen den 30 juli.

– När vi börjar nu har vi fystester direkt, förklarar hon.

På sin nya klubbs hemsida presenterades Erika Stolpe häromdagen som ett bra tillskott, där hon beskrivs som en spelare som alltid ger 110 procent och är duktig i en mot en situationer.

Tror på Mallbacken

– Jag är en löpstark och offensiv ytterback, lyder hennes egen beskrivning av sig själv som fotbollsspelare, detta trots att hon för tillfället är inne i en målsvacka enligt sig själv.

– Det senaste målet kom nog när jag spelade i Ämtevik, och det är rätt många år sedan nu, haha.

Kanske passar det då bra för Lesjöforsaren att bryta sin ”tillfälliga” måltorka till höstsäsongen när Mallbacken ska försöka försvara sitt allsvenska kontrakt. Laget ligger för tillfället på tionde plats, precis ovanför de två nedflyttningsplatserna. Endast en poäng skiljer från jumbolaget Kristiansstad upp till nian Kvarnsveden.

– Jag har inte tänkt så mycket på det, men jag tror att vi hänger kvar. Det ska nog inte vara några problem, analyserar Lesjöforstjejen själv tabelläget.

Vad ser du fram emot mest nu då?

Det är att komma tillbaka till Mallbacken, det ska bli kul att spela här igen. Och Mallbacken har mycket supporters också.

Efter tre säsonger i QBIK väljer nu Erika Stolpe att återvända till Mallbacken igen, en klubb som hon representerade mellan åren 2011-2013.

– Det känns som att komma hem och få spela på hemmaplan. Jag var inte där så länge senast, men man har ju alltid känt till Mallbacken i och med att syrran (Therese Stolpe) spelat där i stort sett hela tiden, kommenterar Erika Stolpe.

I Mallbacken spelar alltså sedan tidigare redan hennes äldre syster Therese Stolpe. Och det är genom henne som Erika hittat vägen tillbaka in i den Damallsvenska klubben igen.

– Jag har pratat med Therese om att det skulle vara kul att spela tillsammans igen, för jag vet ju inte hur länge hon håller på. Det är inte alla som får den chansen att få spela med sin syster på den här nivån, och så vill jag såklart spela i Allsvenskan igen, det lockade ju, förklarar 22-åringen.

Har gått framåt

Kontraktet som Erika Stolpe skrivit på, sträcker sig över 1,5 år. Vad hon hoppas få ut av sin fotbollskarriär fram tills dess har hon inte tänkt på ännu.

– Jag ser mest i nuet, och tar en dag i taget. Nu gäller det först och främst att komma in i tempot som är, för det är så stor skillnad till Damallsvenskan från elitettan. Sen får vi se hur det går.

I elitettan har det gått trögt för Erika Stolpes, numer, före detta klubb QBIK hittills den här säsongen. Laget ligger sist i tabellen med nio inspelade poäng efter 14 omgångar.

– Vi har inte fått med oss några poäng direkt, det har inte gått så väldans bra, men jag tror nog att det släpper för dem. Personligen känns det ju inte bra såklart när det inte går bra för laget, det är lite upp och ner, men jag hoppas det kommer gå bättre nu, säger Erika, som hann prova på allsvenskt spel med Mallbacken under sitt sista år i klubben förra gången det begav sig.

Just nu som fotbollspelare, jämfört med när du var i Mallbacken senast, hur tycker du att din utveckling har varit?

– Jo jag tycker att det är stor skillnad. Då hade jag ”ittna” till självförtroende när jag lämnade för QBIK till att börja med, det har jag jobbat upp litegrann. Jag känner att jag blivit bättre sedan jag var i Mallbacken sist och vågar ta för mig mer. Också tror jag att jag är bättre tränad, men det vet jag inte, haha - det känns som det i alla fall.

Beskrivs som viljestark

På grund av OS-fotboll dröjer det ända tills den 27 augusti innan Damallsvenskan startar om igen, detta ger Erika gott med tid för att komma in i sin nygamla miljö.

Men svar på hennes fysiska status kommer Erika antagligen få direkt efter sommaruppehållet ändå när Mallbacken startar upp sin träning igen den 30 juli.

– När vi börjar nu har vi fystester direkt, förklarar hon.

På sin nya klubbs hemsida presenterades Erika Stolpe häromdagen som ett bra tillskott, där hon beskrivs som en spelare som alltid ger 110 procent och är duktig i en mot en situationer.

Tror på Mallbacken

– Jag är en löpstark och offensiv ytterback, lyder hennes egen beskrivning av sig själv som fotbollsspelare, detta trots att hon för tillfället är inne i en målsvacka enligt sig själv.

– Det senaste målet kom nog när jag spelade i Ämtevik, och det är rätt många år sedan nu, haha.

Kanske passar det då bra för Lesjöforsaren att bryta sin ”tillfälliga” måltorka till höstsäsongen när Mallbacken ska försöka försvara sitt allsvenska kontrakt. Laget ligger för tillfället på tionde plats, precis ovanför de två nedflyttningsplatserna. Endast en poäng skiljer från jumbolaget Kristiansstad upp till nian Kvarnsveden.

– Jag har inte tänkt så mycket på det, men jag tror att vi hänger kvar. Det ska nog inte vara några problem, analyserar Lesjöforstjejen själv tabelläget.

Vad ser du fram emot mest nu då?

Det är att komma tillbaka till Mallbacken, det ska bli kul att spela här igen. Och Mallbacken har mycket supporters också.

  • Mattias Karlsson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.